Zitten we in de recessie van Schrödinger?

Nicole Smith

Kwantummechanica

IngaNielsen/iStock via Getty Photographs

Popcultuurfan of niet, de kwantummechanica-theorie van De kat van Schrödinger is gemeengoed geworden dankzij “De oerknaltheorie” voor een kortere weg naar de mogelijkheid van twee bestaanstoestanden tegelijk.

Graag willen de kat in het experiment, de Amerikaanse economie kan deze dualiteit hebben. Het kan op dit instant in een recessie zijn, of helemaal niet totdat we er daadwerkelijk een waarnemen.

Vanuit een aandelenperspectief is de bredere markt (SP500) (NYSEARCA:SPIE), groei (QQQ) (IWF) en little-caps (IWM) bevinden zich allemaal in berengebied.

En de Treasury-markt (TBT) (TLT) (SHY) prijst een overschrijding doorway de Fed in met de recente daling van de rendementen en split-evenverwachtingen.

De GDPNow-prognose van de Fed van Atlanta heeft een BBP voor het tweede kwartaal van -2,1% na de productiegegevens van vrijdag.

“Na het Manufacturing ISM Report On Organization van vanmorgen van het Institute for Supply Administration en het bouwrapport van het US Census Bureau, daalden de cijfers more than de groei van de reële persoonlijke consumptieve bestedingen in het tweede kwartaal en de reële groei van de particuliere binnenlandse investeringen van 1,7 procent naar -13,2. respectievelijk tot ,8 procent en -15,2 procent”, aldus het laatste rapport.

Twee opeenvolgende kwartalen van krimp is de gebruikelijke definitie van een recessie. Maar het is de definitie van de NBER van afnemende economische activiteit die de scheidsrechter is.

“De definitie van de NBER benadrukt dat een recessie een significante daling van de economische activiteit inhoudt die more than de hele economie is verspreid en langer dan een paar maanden duurt”, staat er. “Bij onze interpretatie van deze definitie beschouwen we de drie standards – diepte, verspreiding en duur – als enigszins uitwisselbaar.”

“Dat wil zeggen, hoewel aan elk criterium tot op zekere hoogte afzonderlijk moet worden voldaan, kunnen extreme omstandigheden die door het ene criterium worden onthuld, de zwakkere indicaties van een ander gedeeltelijk compenseren”, voegde het eraan toe.

“In het geval van bijvoorbeeld de piek van de economische activiteit in februari 2020, concludeerde de commissie dat de daaropvolgende daling van de activiteit zo groot was geweest en zo wijdverspreid over de economie was dat, zelfs als het vrij kort zou zijn, de neergang zou moeten worden geclassificeerd als een recessie.”

“De NBER-definitie van recessies is opzettelijk vaag”, zei Pantheon Macro Main Economist Ian Shepherdson. Maar “ze vereisen meestal een daling van de loonlijsten om het bericht van andere gegevens te valideren.”

“De loonlijsten stegen in de eerste helft van het jaar achieved gemiddeld ongeveer 440K per maand, een tempo dat meer in overeenstemming is achieved een razende hausse dan met een recessie, hoewel een groot deel van de stijging vermoedelijk het gevolg is van aanhoudende inhaalbewegingen na Covid.”

Om terug te komen op aandelen, merkte Jim Paulsen, strateeg bij de Leuthold Team, op dat het recessiemodel van de New York Fed, dat de 10-jaars/3-maands rentecurve gebruikt om een ​​recessie in 12 maanden te voorspellen, slechts 4,1% bedraagt.

“Hoewel de meeste modellen suggereren dat het risico op een recessie in de komende twaalf maanden minimaal is, is de angst voor een recessie buitengewoon groot”, schreef Paulson. “Daarom geloven velen dat bottom-up Wall Street-analisten binnenkort gedwongen zullen worden om de winstramingen van de meeste bedrijven aanzienlijk te verlagen”

“Desalniettemin, als de geschiedenis een leidraad is, zullen de EPS-fundamentals misschien een aangename verrassing blijven totdat het recessiemodel van de NY Fed tot 10 minste 20% stijgt?”

Zie hoe aandelen in reële termen kijken naar de prestaties van de burgeroorlog.

Next Post

Hoe kunt u de inhoud van uw blog verbeteren met een parafraseringstool?

Parafraseringstools worden enorm populair, vooral onder bloggers. De reden is dat ze satisfied deze resources sommige van de oude dingen fulfilled zeer hoge nauwkeurigheid kunnen herschrijven. Uniciteit is de belangrijkste variable die de zoekmachine position van uw web page bepaalt. De meeste zoekmachines bepalen de waarde van uw website doorway […]
Hoe kunt u de inhoud van uw blog verbeteren met een parafraseringstool?