Wees voorzichtig waar u de nadruk legt op ‘Doe meer met minder’ [Rose-Colored Glasses]

Nicole Smith

“Doe meer satisfied minder.”

Dat is een zin die de meeste marketingmensen de afgelopen 20 jaar als een drumbeat hebben gehoord. Interessant is dat het niet uitmaakt of de budgetten omhoog of omlaag gaan, de boodschap is nog steeds “laten we meer doen satisfied minder”.

De enige vraag is welk woord je moet benadrukken – min of meer.

Hoe verleg je de nadruk bij economische of andere tegenwind?

Gedegradeerde ervaringen institutionaliseren

Ik heb tegenstrijdig gedrag opgemerkt dat wordt aangemoedigd door deze recente unieke combinatie van economische omstandigheden en de transformationele uitdagingen die voortkomen uit de laatste twee jaar van lockdown.

Talent is moeilijk te vinden, maar het voelt alsof we op weg zijn naar een recessie. Hoewel de bedrijfswinsten ongekend hoog zijn, wordt er bezuinigd op het leveren van klantervaringen.

Het is bijna alsof veel merken minder doen in plaats van de klantervaring te verbeteren. Het is bijna alsof bedrijven deze verwarrende tijd gebruiken om te zien hoeveel van een verslechterde ervaring hun klanten zullen tolereren.

Ik heb onlangs ingecheckt voor een verblijf van vier nachten in een merkhotel. De prijzen waren de afgelopen 18 maanden aanzienlijk gestegen. Ik werd bij het inchecken (en in de application en op de web site) geïnformeerd dat mijn kamer niet zou worden schoongemaakt tijdens mijn verblijf, tenzij ik daarom vroeg, en alleen op de dag dat erom werd gevraagd. Verder, als ik dingen nodig heb die normaal worden bijgevuld tijdens een huishoudbezoek (bijv. Handdoeken, zeep), moet ik de huishouding bellen om het verzoek in te dienen.

Nu snap ik het. Door de pandemie hebben veel resorts een tekort aan personeel en worden ze uitgedaagd om een ​​efficiëntere operatie te creëren. (Ik zal opmerken dat deze hotelketen een omzetstijging van 34% had van 2020 tot 2021 en een omzetstijging van 103% in 2022. Ja, echt waar. Maar laten we dat terzijde schuiven.)

Mijn probleem is niet dat ze niet van strategy waren mijn kamer op te ruimen. Mijn probleem is de opnieuw ontworpen klantervaring. Waarom institutionaliseren ze achieved opzet een gedegradeerde ervaring? Ze legden de verantwoordelijkheid op mij – de consument – om niet alleen meer te betalen, maar ook om meer gedoe op te lossen dan ik eerder deed. Waarom gebruiken ze deze gelegenheid niet om een ​​betere communicatie (ervaring) naar het incheckproces te herontwerpen?

‘Hallo, meneer Roos. Dank u voor uw loyaliteit. We proberen beter te doen voor het milieu en onze natuurlijke hulpbronnen. Kunt u mij vertellen op welke dagen van uw vierdaags verblijf u uw kamer het liefst schoongemaakt wilt hebben? We kunnen het een keer, twee keer of helemaal niet schoonmaken.”

Stelt u zich eens voor dat inns hun beleid voor niet-huishouden, tenzij gevraagd, zouden communiceren om de klantervaring niet te verslechteren. Presentatie is belangrijk, zegt @Robert_Rose by means of @CMIContent. Klik om te tweeten

Het servicemodel van het lodge is ongewijzigd, maar de presentatie ervan aan de klant wel. Neem nu die simpele verandering en denk na in excess of hoe het resort zijn inhoud zou kunnen transformeren. Deze klantgerichte berichtgeving kon op de website worden afgeleverd en in de contentstrategie worden verwerkt. Ik kan zelfs zien hoe het een belangrijke rol zou kunnen spelen in merkredactie.

Dus waarom doet de hotelketen dit niet? Omdat het makkelijker is, daarom. In plaats van te doen meer satisfied minder doen ze meer satisfied minder.

Het is een subtiel maar belangrijk verschil. In plaats van naar meer creativiteit en innovatie in een realiteit waar ze minder middelen hebben om mee te werken, ze gebruiken veel actiever minder energie of hulpbronnen.

Inhoudsteam volgt het mandaat om meer fulfilled minder te doen

Ik heb hetzelfde zien gebeuren fulfilled contentteams. Ik werkte onlangs achieved een crew bij een bedrijf waar het vorig jaar in de groeimodus was. Op dat minute werd het team belast satisfied het opzetten van een innovatief programma voor assumed leadership zonder verhoging van hun marketingbudget. Het program was om satisfied geselecteerde vakexperts samen te werken om een ​​klein aantal hoogwaardige e-publications te produceren (één per vakexpert). Het plan werkte briljant.

Ondanks dat succes veranderde het management en dit jaar was het mandaat aan het team om dezelfde of meer activa te creëren satisfied hetzelfde price range. Alles zou worden beoordeeld op de vraag of ze het budget van geproduceerde activa versus uitgegeven bucks hebben gehaald. Dit hebben ze ook perfect uitgevoerd.

Maar de bedrijfsresultaten waren dit jaar veel minder inspirerend.

Wat er is gebeurd? Beide jaren kreeg het crew te horen dat ze ‘meer achieved minder’ moesten doen. Maar het verschil zat hem in het woord dat werd benadrukt. Het group heeft een gedegradeerde reeks ervaringen geïnstitutionaliseerd.

HANDGEKOZEN GERELATEERDE Articles: Hoe u minder kunt doen en meer kunt krijgen in elk side van contentmarketing

Meer of minder meten?

Als u altijd wordt verteld om ‘meer achieved minder’ te doen en uw succes niet noodzakelijkerwijs samenhangt achieved het hebben van minder middelen, hoe voorkomt u dan dat u een verslechterde ervaring in een instelling plaatst?

Een van de grootste indicatoren van waar de nadruk wordt gelegd – min of meer – is hoe frontline promoting- en contentteams worden gemeten. In onstuimige, op groei gerichte tijden worden marketeers vaak gemeten op hun vermogen om gedifferentieerde ervaringen te bieden, meer leads te trekken, meer betrokken klanten te creëren en meer merkbekendheid te creëren. Metrieken hebben de neiging om het gedrag van professionals te beïnvloeden dat meer creativiteit, innovatie en contentcreatie bevordert om opmerkelijke ervaringen te creëren. Je doet meer achievedie minder.

Aan de andere kant, in krappere – of meer gestresste – tijden schakelen bedrijven vaak around op meting voor marketing en inhoud. De slinger zwaait naar efficiëntie: doe meer achieved minder. Metrieken richten zich op “hoe goedkoop we meer activiteiten of taken kunnen uitvoeren” of “hoe we dezelfde functie kunnen uitvoeren als de vorige keer satisfied minder middelen.”

Als contentteams puur op efficiëntie worden gemeten, is het slechts een kwestie van tijd voordat de articles het bedrijf in de steek laat en een senior government zal vragen: “Maken we te veel content material?”

Gevolgd doorway dit antwoord: “Yup. Dat doen we zeker. We blijven meer doen fulfilled minder.”

Als #contentteams puur op efficiëntie worden gemeten, is het slechts een kwestie van tijd voordat de information het bedrijf in de steek laat, zegt @Robert_Rose via @CMIContent. Klik om te tweeten

In magere tijden geef je vaak prioriteit aan de “minder” bronnen, maar produceer je nog steeds meer inhoud. U beïnvloedt het gedrag van uw advertising- en contentprofessionals om meer, goedkopere en minder creatieve en innovatieve content te creëren.

Denk er zo more than. Het is alsof je een filmstudio bent en een funds van $ 100 miljoen hebt. In groeitijden hoor je “do meer met minder”, dus emphasis je op kwaliteit, creativiteit en innovatie. Je geeft 100 miljoen dollar uit aan het expertise en de marketing and advertising van 10 films.

In magere tijden hoor je “doe meer met” minder‘, dus concentration je op soberheid en efficiëntie en geef je $ 100 miljoen uit aan het talent en de marketing van 20 movies.

Dat laatste levert zelden een beter bedrijfsresultaat op lange termijn op.

Auteur en beroemde bedrijfsstrateeg Eli Goldratt zei ooit: “Vertel me hoe je me zult meten, en dan zal ik je vertellen hoe ik me zal gedragen. Als je me op een onlogische manier meet up with, klaag dan niet above onlogisch gedrag.”

Als je misschien uitdagende tijden binnengaat, zie je misschien leidinggevenden, collega’s of zelfs jezelf in de verleiding komen om in excess of te stappen van het meten van je vermogen om meer waarde te creëren door meer dingen zo goedkoop mogelijk te doen. Deze overgang komt soms satisfied een voorwoord dat zegt: “Maak je geen zorgen, het is maar van voorbijgaande aard. We zullen snel genoeg weer groeien.”

Als je je niet onlogisch wilt gedragen en slechte contentervaringen wilt institutionaliseren, wees dan verstandig om je bewust te zijn en verdubbel je inspanningen voor meer innovatie en meer creativiteit in de realiteit van minder middelen om die dingen te doen.

Misschien kom je op een punt waarop je leert dat het niet gaat om meer doen met minder, maar minder is meer.

Fulfilled DE HAND GEKOZEN GERELATEERDE INHOUD:

Krijg Robert’s kijk op nieuws more than contentmarketing in slechts drie minuten:

https://www.youtube.com/view?v=videoseries
Bekijk eerdere afleveringen of lees de licht bewerkte transcripties.

Abonneren naar werkdag- of wekelijkse CMI-e-mails om elke week een roze bril in uw inbox te krijgen.

Omslagafbeelding doorway Joseph Kalinowski/Content Internet marketing Institute

Next Post

Populaire SEO-tools voor het controleren en bewaken van uw bedrijfswebsite

Tools zijn enorm handig voor SEO. Toegang tot gebruiksvriendelijke, betrouwbare en nauwkeurige SEO-tools zal uw SEO-strategie versterken. U krijgt relevante inzichten in hoe uw website het doet en wat uw concurrenten doen in hun SEO-inspanningen. U ziet, uitgebreide SEO-audits bieden een schat aan kennis bij het identificeren van websiteproblemen. Helaas […]
SEO tools