Wall Street: Wall Street sluit hoger, gestimuleerd door winsten van technologieaandelen op positieve winsten

Nicole Smith
Amerikaanse aandelen sloten woensdag hoger, waarbij de technologiezware Nasdaq een winst van 1,6% boekte op positieve winstsignalen met een behoedzaam oog voor inflatie en meer renteverhogingen door de Fed.

De aandelen van Netflix Inc voegden 7,4% toe nadat het bedrijf had voorspeld dat het in het derde kwartaal zou terugkeren naar klantengroei, terwijl het aantal abonnees in het tweede kwartaal kleiner dan verwacht was met 1 miljoen.

Andere snelgroeiende aandelen boekten meer winst na de voorspelling van de streamingdienstaanbieder. De aandelen van Apple Inc, Amazon.com Inc, Microsoft Corp en Meta Platforms Inc stegen tussen 1% en 4,2%.

De fabrikant van elektrische voertuigen Tesla Inc steeg 2% in de verlengde handel na het melden van een stijging van de kwartaalwinst na de bel. “De aandelenkoersen evolueren in een achtbaan en zijn momenteel overgeleverd aan inflatie, rentetarieven en winsten”, zegt Terry Sandven, hoofdstrateeg aandelen bij US Bank Wealth Management.

“We hebben nog een reeks rapportagecycli nodig om te bevestigen of de inflatie inderdaad onder controle komt.”

Analisten verwachten dat de totale S&P 500-winst op jaarbasis in dit rapportageseizoen met 5,9% zal groeien, een daling ten opzichte van de schatting van 6,8% aan het begin van het kwartaal, volgens gegevens van Refinitiv.

Op hol geslagen inflatie leidde er aanvankelijk toe dat de markten een volledige renteverhoging van 100 basispunten inprijsden tijdens de komende vergadering van de Fed volgende week, totdat sommige beleidsmakers een stijging van 75 basispunten signaleerden.

De Dow Jones Industrial Average steeg 47,79 punten of 0,15% tot 31.874,84, de S&P 500 won 23,21 punten of 0,59% tot 3.959,9 en de Nasdaq Composite voegde 184,50 punten of 1,58% toe tot 11.897,65.

Zeven van de 11 belangrijkste sectoren van de S&P 500 wonnen terrein, waarbij consument cyclisch en informatietechnologie de grootste winst boekten.

De handel bleef volatiel in dunne volumes, waarbij de CBOE Volatility-index op 23,79 punten sloot tot het laagste punt in bijna drie maanden.

Het volume op de Amerikaanse beurzen bedroeg 11,51 miljard aandelen, vergeleken met het gemiddelde van 11,43 miljard voor de volledige sessie over de afgelopen 20 handelsdagen.

“Lage volumes accentueren historisch gezien marktbewegingen en hoewel we dit jaar $ 10 of $ 15 biljoen van wereldwijde aandelen hebben weggevaagd, is er nog steeds veel overtollige liquiditeit. Dus een laag volume aan overtollige liquiditeit kan bewegingen nog steeds accentueren,” John Lynch, chief investment officier voor Comerica Wealth Management, zei.

Baker Hughes Co zakte 8,3% als de grootste S&P-percentageverliezer, aangezien de

provider rapporteerde een groter verlies in het tweede kwartaal, terwijl de aangepaste winst ook de schattingen miste.

Opkomende problemen overtroffen de dalende op de NYSE met een verhouding van 1,94 tot 1; op Nasdaq bevoordeelde een 2,28-tegen-1-ratio de gevorderden.

De S&P 500 plaatste een nieuwe 52-weekse high en 29 nieuwe lows; de Nasdaq Composite noteerde 29 nieuwe hoogtepunten en 38 nieuwe dieptepunten.

Next Post

Salesloft gebruikt de kracht van klantstem om meer dan $ 1 miljoen aan pijplijn te genereren

Voor veel bedrijven kan het een grote uitdaging zijn om feedback van klanten vast te leggen en effectief gebruik te maken van de stem van hun klanten. Maar als u op Salesloft lijkt, gaat u niet alleen beoordelingen verzamelen, maar maakt u ook klantfeedback een integraal onderdeel van uw bedrijfsstrategie.
Salesloft gebruikt de kracht van klantstem om meer dan $ 1 miljoen aan pijplijn te genereren