Waarom Tesla Bear Michael Burry een ‘gesplitste’ arbeidsmarkt ziet

Nicole Smith

Tesla Inc TSLA beer Michael Burry zei dinsdag dat hij een verdeelde arbeidsmarkt verwacht in een tijd waarin bedrijven worstelen achieved inflatie en personeelstekorten.

Wat er is gebeurd: De beroemde investeerder en hedgefondsmanager “Huge Limited” deelde zijn mening op Twitter in reactie op een rapport about Tesla’s laatste ontslagronde.

“Ik zie een gespleten arbeidsmarkt zich ontwikkelen omdat er een tekort aan ongeschoolden en halfgeschoolden is”, schreef Burry in de article, eraan toevoegend dat “overtollige” bedienden de loondruk zouden vergroten.

Waarom het uitmaakt: Tesla heeft 200 loontrekkende en contractarbeiders ontslagen van zijn Autopilot-group in Californië.

De verhuizing komt dagen erna Elon Musk zeiden twee van Tesla’s onlangs geopende fabrieken – Giga Berlijn en Giga Texas– zijn “gigantische geldovens” en “miljarden dollars verliezen ..en nauwelijks enige output.”

Musk verraste deze maand werknemers toen hij bevestigde dat de fabrikant van elektrische auto’s zijn loontrekkende personeelsbestand de komende drie maanden achieved 10% zal verminderen.

Hij experienced gezegd dat het totale onmiddellijke personeelsbestand van Tesla op korte termijn satisfied 3% tot 3,5% zal dalen, maar in excess of ongeveer een jaar zal stijgen.

Zie ook: Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam: rapport

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Professional.

Foto by using Pitchayaarch Fotografie op Shutterstock

Next Post

3 Dow Laggards klaar voor comeback in tweede helft

In 2022 zal de Dow Jones-30 kelderbewoners zijn een groep bedrijven die meestal op zolder rondhangen. MarketBeat.com – MarketBeat Omgekeerd bevatten de leiders van de veel gevolgde benchmark namen die in het start out van het decennium moeite hadden om voet aan de grond te krijgen. Chevron’s Het verband satisfied […]
3 Dow Laggards klaar voor comeback in tweede helft