Voormalige Twitter-medewerker schuldig bevonden aan spionage voor Saoedi-Arabië – TechCrunch

Nicole Smith

Een voormalige Twitter-medewerker die verdacht werd van spionage namens Saoedi-Arabië werd schuldig bevonden, Bloomberg meldde dinsdag. De werknemer, de in de VS woonachtige Ahmad Abouammo, werd ook doorway een jury veroordeeld voor samenzwering tot het plegen van draadfraude, het vervalsen van gegevens en het witwassen van geld. Hij riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf.

Abouammo werkte van 2014 tot 2015 aan mediapartnerschappen in het Midden-Oosten bij het bedrijf. Volgens de federale klacht, hij en een andere Twitter-medewerker, Ali Alzabarah, werden benaderd doorway de Saoedische regering en boden geld en luxegoederen aan voor hun samenwerking bij het verzamelen van persoonlijke informatie about interessante Twitter-gebruikers. Alzabarah, een ingenieur bij het bedrijf, vluchtte naar Saoedi-Arabië en ontweek proces. In het licht van zijn connectie achieved de Saoedische regering stuurde Twitter waarschuwingen naar sommige gebruikers dat hun accounts in 2015 het doelwit waren van door de staat gesponsorde actoren.

In het proces beweerde het openbaar ministerie dat een well known lid van de regering van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman Abouammo experienced aangeboord voor hulp bij het onderzoeken van zijn vijanden. In de loop van die samenwerking zou Abouammo verzamelde persoonlijke informatie inclusief geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummers van critici van de Saoedische regering en stuurde die gegevens naar zijn contacten daar. De verdediging van Abouammo beweerde dat hij de informatie alleen experienced geopend als onderdeel van zijn normale werk bij Twitter.

In 2018 vermoordden en hakten agenten van de Saoedische regering Jamal Khashoggi, een journalist van de Washington Write-up, een inwoner van Virginia en een frequente criticus van het regime, in stukken. Ondanks de overvloed aan bewijs dat de kroonprins opdracht gaf tot de moord om een ​​politieke vijand het zwijgen op te leggen, houden de VS vol hartelijke relatie achieved de Saoedische regering.

Volgens Bloomberg mocht de aanklager de jury niet direct instrueren above de wrede straf die Saoedi-Arabië zijn critici uitdeelt, maar konden ze wel gebaar maken naar die reputatie by way of getuigen, waaronder een vrouw die beschreef hoe haar broer in 2018 verdween. na kritiek op het land op Twitter.

Next Post

Zijn we al "digitaal"? Een algoritmisch antwoord op een filosofische vraag

“We gaan een put up-digitaal-transformatietijdperk in, waarin bedrijven niet langer van plan zijn om ‘digitaal’ te worden. Zij zijn digitaal.” Ik vond dat geen bijzonder controversiële uitspraak, die ik in april schreef terwijl ik aan het martechlandschap van dit jaar werkte. Het is moeilijk om alle manieren te inventariseren waarop […]
Is marketing digitally transformed yet?