Twitter wordt geconfronteerd met een ‘rampscenario’, aangezien Elon Musk zegt dat hij de overname van $ 44 miljard beëindigt

Nicole Smith

Elon Musk koopt Twitter

Scott Olson/Getty Images Nieuws

Reactie op Elon Musk die zei dat hij zijn acquisitie van $ 44 miljard op Twitter beëindigde (NYSE:TWTR) was snel, vrijdag, waarbij het socialemediabedrijf werd gezien als gewond en onthutsend en waarschijnlijk naar de rechtbank ging tegen de Tesla (TSLA) directeur.

“Dit is een rampscenario voor Twitter en het bestuur”, zegt Wedbush Securities-analist Dan Ives. “Nu zal het bedrijf tegen Musk vechten in een langdurige rechtszaak om de offer en/of de opzegvergoeding van minimaal $ 1 miljard terug te krijgen.”

Kort nadat de Amerikaanse aandelenmarkten waren gesloten, zeiden functionarissen die Musk vertegenwoordigden in: een deponering bij de Securities and Exchange Fee dat Musk zijn overnameplannen beëindigde, voornamelijk vanwege het onvermogen om tot een oplossing te komen over het aantal nep-, spam- of botaccounts van Twitter (TWTR). Musk beweert al weken dat Twitter (TWTR) volledig kon bevestigen dat het aantal van dergelijke accounts minder dan 5% van het totale gebruikersbestand van het bedrijf bedroeg.

“Twtter heeft gefaald of geweigerd om deze informatie te verstrekken”, zeiden vertegenwoordigers van Musk in hun SEC-aanvraag. “Soms heeft Twitter de verzoeken van de heer Musk genegeerd, soms heeft het ze afgewezen om redenen die onterecht lijken, en soms heeft het beweerd hieraan te voldoen terwijl het de heer Musk onvolledige of onbruikbare informatie gaf.”

Twitter (TWTR)-aandelen daalden meer dan 5% tijdens de reguliere handelssessie van vrijdag, om de 7 days af te sluiten op $ 36,81 – of meer dan 31% minder dan de $ 54,20-for every-aandeelprijs van Musk’s oorspronkelijke purchase-outovereenkomst in april. Na de aankondiging van de beëindiging van Musk daalde het aandeel van Twitter (TWTR) meer dan 6% tijdens de handelssessie van vrijdag na sluitingstijd.

En er zou meer bloed kunnen vloeien als de Amerikaanse aandelenmarkten maandag openen.

Ives zei dat hij gelooft dat de aandelen van Twitter (TWTR) maandag in het bereik van $ 25 tot $ 30 for every aandeel zullen worden verhandeld, aangezien Musk’s oorspronkelijke prijskaartje van $ 44 miljard voor Twitter (TWTR) “nooit veel zin experienced in de straat.” Ives zei dat de offer voorlopig “een Twilight Zone heeft die eindigt fulfilled het bord van Twitter tegen de muur.”

Donderdag probeerde Twitter (TWTR) de zorgen van Musk weg te nemen doorway te zeggen dat uit zijn inspanningen blijkt dat bots minder dan 5% van zijn totale gebruikersaccounts uitmaken.

Next Post

Als je productief wilt zijn en onderbrekingen wilt vermijden, moet je eerst deze brutale waarheid accepteren

Je hebt een hekel aan onderbrekingen, vooral als je je probeert te concentreren op het voltooien van een complexe taak die aanhoudende aandacht vereist. Er zijn maar weinig dingen die u ergeren dan wanneer er iets op u afkomt en uw concentratie verbreekt op het second dat u echte vooruitgang […]
Als je productief wilt zijn en onderbrekingen wilt vermijden, moet je eerst deze brutale waarheid accepteren