Tips om uw verkoopteam op afstand te leiden met video’s

Nicole Smith

Gebruikt u video voor het aansturen van verkoopteams? Dat zou je moeten zijn! Video’s kunnen uw onboarding-, training- en communicatieprocessen stroomlijnen. Video’s maken digitale marketing ook een stuk eenvoudiger. Hoe kan een eigenaar van een digitale marketeer of een bureau video’s gebruiken om zijn verkoopteams op afstand te leiden? Lees verder voor onze deskundige tips over training voor videoverkoopteams.

Wat zijn de voordelen van verkopen op afstand?

Verkoop op afstand is de nieuwe manier van zakendoen. Je hebt misschien gehoord van bedrijven die in het verleden virtueel of op afstand verkopen, maar dankzij de pandemie is het proces van het sluiten van verkopen zonder persoonlijk contact de nieuwe norm geworden.

In de afgelopen 2 jaar hebben verkoopteams en klanten elk fysiek contact vermeden en toch gelijke (of zelfs betere!) verkoopcijfers behaald. Het is zelfs nog nooit zo eenvoudig geweest om producten of diensten te bereiken en te verkopen (of deals te sluiten met potentiële investeerders) zonder fysiek contact.

Verkoop op afstand brengt ook veel voordelen met zich mee, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven. Enkele voordelen van verkopen op afstand zijn:

#1: Het bespaart bedrijven geld

Het grootste voordeel van verkopen op afstand is waarschijnlijk het bespaarde geld. U hoeft geen tonnen kantoorruimte of huurkosten te betalen wanneer uw verkoopteam volledig op afstand is. Geen kantoor betekent dat u niet ver hoeft te reizen, wat weer leidt tot meer besparingen op brandstof- en openbaar vervoerkosten. En laten we niet vergeten dat de kosten van dure apparatuur ook lager zijn: u kunt sparen en dat geld gebruiken voor een thuiskantoor of toepassingen voor uw bedrijf.

#2: Het is efficiënter

Verkoop op afstand is efficiënt. U vermindert de tijd die wordt verspild aan woon-werkverkeer en vergaderingen met klanten, en u maakt kostbare tijd vrij die kan worden gebruikt voor belangrijkere bedrijfsactiviteiten. Virtuele verkoopteams hoeven geen koffiebijeenkomsten en lunchafspraken met klanten te plannen, omdat ze slechts een videogesprek verwijderd zijn. Uw team kan deze tijd gebruiken om meer leads te krijgen en nog meer verkopen te sluiten.

#3: Je kunt wereldwijd gaan

Er is geen geografische limiet voor verkoop op afstand: u kunt contact opnemen met prospects of klanten van over de hele wereld. U bent niet beperkt tot uw kantoor, dus zolang u over de juiste technologie en het juiste team beschikt, kunt u uw bedrijf wereldwijd uitbreiden en laten groeien.

#4: Vergroot de vaardigheden van uw verkopers

Met alle tijd die u bespaart aan reizen en woon-werkverkeer, kunt u helpen de vaardigheden van uw verkoopteams te verbeteren. Uw verkopers hebben meer tijd om hun kennis uit te breiden en cursussen te volgen om hun productiviteit te verhogen. En over het algemeen geven de meeste mensen de voorkeur aan werken op afstand, dus ze zullen waarschijnlijk graag deel uitmaken van een team op afstand dat hen in staat stelt te werken en hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Onboarding-video’s

Onboarding-video’s zijn een goede manier om verkoopteams te beheren, vooral als je een groot verkoopteam hebt en in het bijzonder als je teams zich in het hele land of de wereld bevinden.

Onboarding-video’s zijn een goede manier om nieuwe leden van het verkoopteam binnen te halen. Deze video’s leggen de bedrijfscultuur, regels en gedragscode uit. Ze kunnen ook helpen nieuwe werknemers het bedrijf binnen te leiden en uw personeel tijd te besparen door ze allemaal individueel op te leiden. Om hiervan te profiteren, moet u echter een technische stapel opzetten die aan uw behoeften voldoet. Je zult moeten investeren in videosoftware en vergadertools zoals Zoom Meetings of Google Hangouts. Er zijn ook videoplatforms die je ook kunt gebruiken (zoals YouTube) om je op weg te helpen met tutorials.

Videocoaching van verkopers

Hier zijn tips die u kunt volgen wanneer u verkoopteams op video coacht:

Vraag je team om hun verkooppraatjes te oefenen

Vraag je team om hun sake-pitch op te nemen. Laat ze deze pitch nu herhalen totdat jullie allebei tevreden zijn met het resultaat. U kunt de uiteindelijke video vervolgens gebruiken als een manier om anderen te leren over de perfecte pitch om leads te winnen en verkopen te sluiten.

Registreer klantevaluaties of getuigenissen

Vraag uw verkoopteam om klantverhalen en evaluaties van hun videovergaderingen vast te leggen. De video kan vervolgens worden gebruikt om uw team te helpen erachter te komen waarom klanten kiezen uw producten, wat vervolgens zal helpen om meer producten aan uw doelmarkt te verkopen.

Video’s voor probleemoplossing maken

Gloednieuwe leden van het verkoopteam zullen vragen hebben, en ze zullen in de problemen komen. Neem op dat u enkele van de meest voorkomende vragen beantwoordt om hen te helpen bij het oplossen van problemen. Omgekeerd kun je ze ook vragen om eventuele vragen die ze hebben te delen en vast te leggen.

Video gebruiken om met uw verkoopteam te communiceren

Nadat je video’s hebt gebruikt om je verkoopteam te helpen met onboarding en vragen, gaat je videoreis verder! Een team moet worden aangestuurd en constante communicatie is essentieel om dit met succes te doen. Je team moet te allen tijde worden bijgewerkt en je moet ervoor zorgen dat iedereen op hetzelfde spoor zit. Vooral als u voor onbepaalde tijd op afstand gaat werken, is videocommunicatie nodig.

Hoewel je niet constant je team hoeft te videobellen, kan het handig zijn om open communicatiekanalen op te zetten. Uw verkoopteam moet weten hoe en waar ze u kunnen bereiken als dat nodig is. Hier zijn enkele tips voor effectieve videocommunicatie:

Dagelijkse videovergaderingen

Maak dagelijkse videovergaderingen om uw team op de hoogte te houden van zakelijke activiteiten of onvoorziene wijzigingen. Dit hoeven geen lange videovergaderingen te zijn. Als live videosessies niet mogelijk zijn, kun je ook een video-update opnemen voor je team. Ter info: met sommige videosoftware kun je bijhouden wie er kijkt, zodat je kunt zien wie er oplet (en wie niet).

Veelgestelde vragen video’s

Zoals gezegd, zullen er uitdagingen ontstaan. Maak een video met veelgestelde vragen (FAQ) voor standaardvragen en om uw team te helpen technische problemen op te lossen. Deze video’s moeten regelmatig worden bijgewerkt, zodat uw team altijd een versie van een helpdesk of virtuele manager stand-by heeft om hen te helpen wanneer zich problemen voordoen.

Neem contact op met de profs

Marketingprofessionals kunnen je helpen met effectieve salesmarketing en videomarketing. Als u hulp nodig heeft met video’s en digitale marketing voor uw bedrijf, de experts bij WSIk kan je helpen. We hebben specifieke teams opgezet om externe bedrijven te helpen met videomarketing, digitale marketing en andere softwaretools die nodig zijn voor hun verkoopteams.

Als je een video nodig hebt voor het managen van verkoopteams, bel ons team dan en we helpen je!

Next Post

IMF stelt zware voorwaarden voor Pakistan om reddingspakket van $ 6 miljard nieuw leven in te blazen

Het IMF heeft strenge voorwaarden gesteld, zoals het verhogen van elektriciteitstarieven en het opleggen van een heffing op aardolieproducten om het vastgelopen reddingspakket van 6 miljard dollar aan Pakistan nieuw leven in te blazen, zeiden mediaberichten woensdag, dagen nadat het krappe land een offer experienced gesloten fulfilled de wereldwijde geldschieter […]
The demands came amid the government’s decision to seek the National Assembly’s approval on Wednesday to amend the Petroleum Products (Petroleum Levy) Ordinance, 1961.