Tesla ontslaat ongeveer 200 stuurautomaatmedewerkers, de meeste per uur

Nicole Smith

(Bloomberg) — Tesla Inc. ontsloeg honderden werknemers van zijn Autopilot-crew toen de fabrikant van elektrische voertuigen een fabriek in Californië sloot, volgens mensen die bekend zijn met de zaak.

Meest gelezen van Bloomberg

Verrassend genoeg waren de meeste van degenen die werden ontslagen werknemers for every uur, zeiden de mensen, die vroegen om niet geïdentificeerd te worden terwijl ze privé-informatie bespraken. Vorige week nog had Main Government Officer Elon Musk plannen geschetst om 10% van het loontrekkende personeel te schrappen, maar hij zei dat hij het aantal banen for every uur zou verhogen.

Teams op het kantoor in San Mateo kregen de taak om voertuiggegevens van klanten achieved betrekking tot de Autopilot-rijhulpfuncties te evalueren en zogenaamde gegevenslabels uit te voeren. Veel van de medewerkers waren specialisten op het gebied van information-annotatie, allemaal op uurbasis, zei een van de mensen.

In totaal werden volgens de mensen zo’n 200 arbeiders ontslagen. Voorafgaand aan de bezuinigingen telde het kantoor ongeveer 350 medewerkers, van wie sommigen de afgelopen weken al waren overgeplaatst naar een nabijgelegen faciliteit.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Tesla trimt zijn gelederen na een golfing van aanwervingen in de afgelopen jaren. Het bedrijf, nu gevestigd in Austin, Texas, was uitgegroeid tot ongeveer 100.000 werknemers wereldwijd toen het nieuwe fabrieken bouwde in Austin en Berlijn.

Zie ook: Elon Musk klinkt af op recessierisico, Twitter-deal en Trump

Musk verraste werknemers eerder deze maand toen hij zei dat ontslagen noodzakelijk zouden zijn in een steeds wankelere economische omgeving. Hij verduidelijkte in een interview fulfilled Bloomberg dat ongeveer 10% van de loontrekkende werknemers in de komende drie maanden hun baan zou verliezen, hoewel het totale personeelsbestand in excess of een jaar hoger zou kunnen zijn.

De inkrimpingsinspanningen van de EV-marktleider waren gericht op gebieden die te snel groeiden. Sommige personeelsmedewerkers en application-ingenieurs behoren tot degenen die zijn ontslagen, en in sommige gevallen hebben de bezuinigingen werknemers getroffen die slechts een paar weken bij het bedrijf hadden gewerkt.

Degenen die getroffen zijn door de laatste stap werkten aan een van de opvallendere functies in Tesla-voertuigen. In vacatures heeft Tesla gezegd dat gelabelde gegevens het “cruciale ingrediënt zijn voor het trainen van krachtige diepe neurale netwerken, die de Tesla-voertuigen autonoom laten rijden”. Medewerkers in Buffalo, New York en San Mateo besteedden uren aan het labelen van afbeeldingen voor auto’s en de omgeving waarin ze navigeren, zoals straatnaamborden en rijstroken.

In Buffalo is Tesla zijn Autopilot-teams voor het labelen van gegevens blijven uitbreiden, zei een persoon die bekend is satisfied de kwestie. Maar het personeel op die locatie, die dezelfde rol speelt, krijgt een lager uurtarief dan in San Mateo, zei de persoon.

Tesla’s aandelen daalden minder dan 1% in de late handel. Het aandeel kelderde dit jaar tot en satisfied dinsdag 34%, vergeleken satisfied een daling van 20% in de SP 500 Index.

Meest gelezen van Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP

Next Post

Oprichters van Stripe en LinkedIn steunen $ 158 miljoen ondernemersfonds

De oprichters van LinkedIn en betalingsgigant Stripe behoren tot een groep van zwaargewicht tech-ondernemers die een financieringsronde van $ 158 miljoen steunen voor scale-up investeerder Entrepreneur Very first, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Het in Londen gevestigde Entrepreneur Initially (EF), dat expertise van tech-oprichters in een vroeg stadium wil […]
BEIS has raised alarm bells over a key report on Government’s progress to net zero, deeming it “dire”, and “catastrophic for the country and the planet” if not acted on.