Prime Day droeg dit jaar bij aan een aanzienlijke groei van e-commerce

Nicole Smith

Amazon Key Day, een tweedaags evenement dat dit jaar op 12 en 13 juli werd gehouden, presteerde 8,5% beter dan het evenement van vorig jaar, volgens de Adobe Digital Economy Index. De totale on the web verkoop in de VS bedroeg de eerste dag $ 6 miljard en de tweede dag $ 5,9 miljard.

Dit komt tegen de achtergrond van een drie maanden durende vertraging van de on line inflatie, ook gerapporteerd door Adobe.

Waarom het ons iets kan schelen. De pandemie, samen met de uitdagingen in de toeleveringsketen en de winkelvoorraad, hebben de traditionele verkoopperiodes voor consumenten verstoord. Zo werd in 2020 de Prime Working day-actie verschoven naar oktober.

De stijgende e-commerceverkopen fulfilled de promoties van dit jaar laten zien dat ondanks inflatie en concurrerende kosten zoals hogere gasprijzen en reizen, on the internet customers klaar zijn om te profiteren van offers in een aantal productcategorieën.


Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief waar digitale marketeers op vertrouwen.


Succesvolle campagnes. Juli is officieel het seizoen van terug naar university voor purchasers, en marketeers die deze artikelen promootten, zagen een stijging. Populaire productcategorieën waren onder meer kinderkleding, audioapparatuur en apparaten.

E-mailcampagnes stonden bovenaan de lijst van marketingkanalen met het hoogste rendement, satisfied een stijging van 171% in de toename van de inkomstenbijdrage. Daaronder bevonden zich betaald zoeken (150%) en sociale netwerken.

Kortingen. De grootste kortingen aangeboden door e-commerce verkopers tijdens Key Working day waren speelgoed (15% korting) en kleding (12%).

Lagere kortingsniveaus werden gerapporteerd voor pcs (8%), elektronica (6%) en tv’s (3%).

In 2021 waren er in november veel meer e-commercedagen fulfilled hoge uitgaven dan in 2020. De e-commerceverkoop vertoont geen tekenen van vertraging voor de feestdagen van 2022. Seizoensgebonden feestdagen komen steeds vroeger voor.

Lees volgende: Amazon Prime Day keert terug, terwijl rivalen in de detailhandel en e-commerce worden geconfronteerd met voorraaduitdagingen


About de auteur

Chris Wooden kan bogen op meer dan 15 jaar verslaggevingservaring als B2B-redacteur en journalist. Bij DMN was hij affiliate editor en bood hij originele analyses van het evoluerende marketingtechnologielandschap. Hij heeft leiders op het gebied van technologie en beleid geïnterviewd, van Canva-CEO Melanie Perkins tot voormalig Cisco-CEO John Chambers en Vivek Kundra, door Barack Obama aangesteld als de eerste federale CIO van het land. Hij is vooral geïnteresseerd in hoe nieuwe technologieën, waaronder voice en blockchain, de marketingwereld zoals we die kennen, ontwrichten. In 2019 modereerde hij een panel in excess of “innovatietheater” bij Fintech Inn, in Vilnius. Naast zijn op promoting gerichte rapportage in branchegerelateerde vakgebieden zoals Robotics Tendencies, Contemporary Brewery Age en AdNation News, heeft Wooden ook geschreven voor KIRKUS en draagt ​​hij fictie, kritiek en poëzie bij aan verschillende toonaangevende boekblogs. Hij studeerde Engels aan de Fairfield University en werd geboren in Springfield, Massachusetts. Hij woont in New York.

Next Post

Uw webinars automatiseren op een boeiende en heerlijke manier

Marketingpodcast satisfied Melissa Kwan In deze aflevering van de Duct Tape Advertising Podcast interview ik Melissa Kwan. Melissa is de CEO en mede-oprichter van Webinar. Zij heeft twaalf jaar in startups doorgebracht en drie succesvolle bedrijven gebouwd zonder durfkapitaalsteun. Haar vorige startup, een vastgoedtechnologiebedrijf, werd in 2019 overgenomen. Als een […]
Uw webinars automatiseren op een boeiende en heerlijke manier