Personalisatie in e-mailmarketing moet strategie omvatten

Nicole Smith

Als je een marketeer bent, heb je deze boodschap waarschijnlijk meer dan eens gehoord: personalisatie is een verwachting van de klant.

McKinsey meldt: dat 71% van de klanten nu van bedrijven verwacht dat ze een gepersonaliseerde interactie leveren. Uit de gegevens blijkt ook dat bedrijven die uitblinken in personalisatie 40% meer inkomsten uit die inspanningen halen.

We zijn hier bij Litmus grote voorstanders van personalisatie in e-mailmarketing. Daarom was ik in eerste instantie verrast om te zien artikelen die reports citeren die gepersonaliseerde onderwerpregels claimen, presteren niet zo goed als regels die generieke tekst gebruiken. Maar toen ik eenmaal nadacht more than de vele verschillende personalisatietactieken en niveaus van verfijning die er zijn, kwam ik tot een andere conclusie.

Personaliseren omwille van personalisatie is niet voldoende om effectief te zijn – in e-mail of enig ander kanaal. Om te kunnen leveren wat klanten of bedrijven willen, moet er een gedegen strategie zijn. Dat is waar, of u nu aan consumenten of aan bedrijven verkoopt, en of u nu de meest rudimentaire of geavanceerde vorm van personalisatie gebruikt.

Hier zijn drie redenen waarom ik denk dat sommige merken worstelen fulfilled personalisatie in e-mailmarketing – en waarom een ​​strategische aanpak een need to is voor succes.

Personalisatie in e-mailmarketing is meer dan een naam

Het noemen van de naam van een ontvanger in de onderwerpregel van een e-mail maakt al tientallen jaren deel uit van e-mailmarketing en het blijft een populaire tactiek. 80% van de respondenten van ons Point out of Email-rapport 2021 zei dat ze personaliseren satisfied de naam van de ontvanger, bedrijfsnaam of vergelijkbare profielgegevens.

Het erkennen van de naam van uw ontvanger kan een eerst opstap naar het opbouwen van een relatie. Maar effectieve personalisatie moet waarde opleveren voor de klant op basis van wat u around hen weet – en moet evolueren fulfilled elk nieuw inzicht dat ze bieden. Ik geloof dat sommige van de onderzoeken die we zien waarin wordt beweerd dat e-mailpersonalisatie niet effectief is, een products kunnen zijn van die verouderde mentaliteit die sommige e-mailmarketeers nog steeds hebben in excess of wat het echt betekent om te personaliseren.

Personalisatie gaat in excess of het opbouwen van een relatie

Effectieve personalisatie moet beginnen met een strategie om een ​​relatie fulfilled abonnees te creëren op foundation van een ideaal klantprofiel, verschillende persona’s en het begrijpen van de duidelijke verschillen. Als er eenmaal een system is waarvoor kernboodschappen en dependable waardevolle berichten zullen resoneren achieved verschillende segmenten, moet u overwegen hoe u de affect ervan kunt versterken of vergroten. Het leveren van relevante inhoud moet centraal staan ​​in elke personalisatiestrategie.

Onze eigen Jordan Sawyer, Head of Account Management bij Litmus Personalize, driven by Kickdynamic, is goed thuis in de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het bepalen hoe ze personalisatie kunnen gebruiken in e-mailmarketing. Om te voorkomen dat klanten blijven hangen in de technische aspecten van geavanceerde personalisatiemogelijkheden, raadt ze aan terug te gaan naar de doelstellingen, als een soort leidend licht.

“Merken hebben meestal een paar gemeenschappelijke, overkoepelende doelen wanneer ze personalisatietechnologie gebruiken. Meestal willen ze ervoor zorgen dat klanten zich meer verbonden voelen satisfied het merk, om klanten de inhoud/het item te geven dat ze willen, en/of om e-mails nuttiger te maken voor klanten”, zegt Sawyer. Door deze vragen in overweging te nemen voordat ze de sprong naar technologie en tactieken wagen, kunnen marketeers duidelijk identificeren welke van hun doelen personalisatie kan helpen bereiken, en hoe.

Technologie zou het niet moeten doen allemaal het zware werk

Als marketeers niet echt begrijpen wat personalisatie betekent door de lens van hun eigen doelen en de verwachtingen van hun klanten, wordt de technologie gewoon toeters en bellen. Er zullen momenten zijn waarop in het oog springende tactieken de naald voor betrokkenheid verplaatsen, maar dat is misschien niet genoeg om de relatie te koesteren tot een relatie die blijvende effects heeft.

Een aantal onze klanten houden van Kate Spade hebben enorme winsten geboekt doorway e-mailpersonalisatietechnologie te gebruiken om automatisch aan te passen welke producten een klant in e-mail ziet op basis van hun activiteit, maar de technologie alleen is niet de reden voor hun succes. Ze gebruiken het om een ​​zinvolle strategie mogelijk te maken die klantwaarde oplevert.

De basisprincipes van e-mailmarketing zijn nog steeds van toepassing: je kunt verschillende berichten en ervaringen naar verschillende lijsten sturen. Technologie maakt e-mailpersonalisatie eenvoudigweg efficiënter, naadloos en nauwkeuriger om uit te voeren. In de kern gaat effectieve personalisatie in e-mailmarketing over het begrijpen van het leveren van zeer relevante inhoud die waarde toevoegt aan de abonnee-ervaring en een duurzame en wederzijds voordelige relatie cultiveert.

leidende-fwd-held

Belachelijk slimme inhoud voor marketingleiders, zoals jij.

Ontvang belachelijk slimme inhoud voor marketingleiders by using maandelijkse e-mails, driemaandelijkse evenementen en al het andere dat we kunnen bedenken dat aan uw behoeften voldoet.

ABONNEREN

Next Post

Stappen om uw doelen te bereiken tijdens contractonderhandelingen

Onderhandelen about een deal is een geweldige kans om ervoor te zorgen dat u zaken doet fulfilled iemand die betrouwbaar is. Het kan echter ook stressvol zijn als u net met uw bedrijf bent begonnen en niet veel ervaring hebt achieved contractonderhandelingen. Toch is het een vaardigheid die u moet […]
Negotiating contracts 6 tips