Medische Handschoenen Online Kopen? 101 Eenvoudige gids voor ziekenhuizen

Nicole Smith

“Oeps!” Je kijkt naar beneden en ziet een klein gaatje in de medische handschoen aan je linkerhand.

Snel trek je de handschoen uit en vervang je hem door een andere. Na het aanbrengen van een tweede laag intacte handschoenen en andere beschermende uitrusting, volgt u de arts naar een steriele kamer om te helpen bij een kritieke chirurgische ingreep.

Voor ziekenhuispersoneel zijn medische handschoenen een essentieel onderdeel van uw dagelijkse uitrusting. Ze beschermen je tegen schade door de huid van een van de meest kwetsbare delen van je lichaam af te schermen. Ze bieden gemoedsrust, zodat u zich volledig op uw taken kunt concentreren zonder zorgen over de veiligheid. Medische handschoenen beschermen ook patiënten en collega’s tegen de verspreiding van ziekten of schadelijke bacteriën.

Er zijn verschillende soorten wegwerphandschoenen te koop, waaronder latex-, nitril- en vinylhandschoenen. Voor de meeste ziekenhuismedewerkers zijn nitrilhandschoenen de beste keuze. Hier is alles wat u moet weten over nitrilhandschoenen en waarom ze waarschijnlijk de beste optie zijn voor uw beroep.

Handschoenen als PBM

Handschoenen als PBM

Alle medische professionals dragen persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel PBM genoemd. Sommige professionals werken met chemicaliën, anderen met farmaceutisch materiaal zoals pillen, en weer anderen hebben contact met zieke of gewonde mensen door middel van patiëntenzorg. Medische handschoenen beschermen werknemers in elk van deze situaties tegen lichamelijk letsel.

Alle medische wegwerphandschoenen zijn bedoeld een beschermende barrière zijn tussen uw huid en de materialen waarmee u op het werk in aanraking komt. Sommige handschoenen zijn echter beter in het handhaven van deze barrière dan andere. Zo zijn vinylhandschoenen vrij dun in vergelijking met latex- of nitrilhandschoenen. Handschoenen moeten flexibel en ondoordringbaar zijn, terwijl u taken flexibel en nauwkeurig kunt uitvoeren.

De handschoenen die u draagt, beschermen patiënten ook tegen letsel. Wanneer u uw handschoenen tussen taken verwisselt, zorgt u ervoor dat ziektekiemen en bacteriën zich niet in uw faciliteit verspreiden. Chirurgische handschoenen moeten strenge tests doorstaan ​​om ervoor te zorgen dat ze steriel zijn en acceptabel voor gebruik in een chirurgische omgeving. De kwaliteit van uw medische handschoenen heeft een directe invloed op de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Soorten medische wegwerphandschoenen?

Drie soorten medische wegwerphandschoenen die vaak voor werk worden gebruikt, zijn vinyl-, latex- en nitrilhandschoenen. Dit zijn allemaal uitstekende keuzes wanneer ze worden gebruikt voor de juiste taken.

Elk type handschoen heeft verschillende sterke en zwakke punten, dus de beste keuze voor u hangt af van uw rol, budget en veiligheidsoverwegingen.

Soorten medische wegwerphandschoenen?

1. Vinylhandschoenen

Vinylhandschoenen zijn dun en hebben niet veel rek. Ze zitten over het algemeen los om de pols en kunnen gemakkelijk scheuren of doorboren.

Sinds hun ontwikkeling worden vinylhandschoenen gebruikt voor taken met een laag risico op besmetting of letsel. Ze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het reinigen met niet-giftige chemicaliën, voedselbereiding of patiëntenzorg met een laag risico.

Vinylhandschoenen zijn meestal goedkoper in aanschaf dan latex- of nitrilhandschoenen. Hun impact op het milieu is echter groot – ze brengen actief schade toe aan het milieu, van hun productie tot verwijdering. Als ze kapot gaan, vinylhandschoenen geven giftige chemicaliën af in het milieu en vervuilen de lucht, het water en de bodem.

2. Latexhandschoenen

Veel werknemers in ziekenhuizen en klinische omgevingen gebruiken latexhandschoenen. Deze handschoenen zijn dikker dan vinyl en moeilijker door te dringen.

Ze kunnen u beschermen tegen vele soorten chemicaliën, bacteriën, virussen, vervuilde lichaamsvloeistoffen en andere potentieel gevaarlijke materialen. Latexhandschoenen zijn ook gemaakt van een natuurlijk materiaal, wat betekent dat ze vriendelijker zijn voor het milieu.

Helaas zijn veel mensen allergisch voor latex. Omdat latexallergieën komen zo vaak voor, bieden veel ziekenhuizen hun werknemers in plaats daarvan andere soorten handschoenen aan. Uw ziekenhuis kan zijn handschoenen een kleurcode geven, zodat medewerkers weten welke handschoenen latex zijn en welke niet.

Latexhandschoenen hebben ook een korte houdbaarheid in vergelijking met andere soorten handschoenen.

3. Nitrilhandschoenen

Nitrilhandschoenen zijn meestal de beste optie in een ziekenhuisomgeving. Ze zijn zeer vergelijkbaar met latexhandschoenen, maar zonder een allergieprobleem.

Nitrilhandschoenen zijn nauwsluitend en rekken gemakkelijk uit zonder te scheuren. Ze bieden tactiele gevoeligheid en zorgen voor nauwkeurige bewegingen terwijl ze uw huid beschermen tegen bacteriën, chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen.

Helaas zijn nitrilhandschoenen niet zo milieuvriendelijk als latex. Door hun lange houdbaarheid en beschermende dikte kunnen ze echter langer worden gebruikt dan andere soorten handschoenen. Nitrilhandschoenen beschermen ziekenhuismedewerkers terwijl ze hun werk behendig en efficiënt kunnen uitvoeren. Omdat ze ook nog eens hypoallergeen zijn, zijn deze handschoenen ideaal voor ziekenhuispersoneel.

Soorten nitrilhandschoenen

Soorten nitrilhandschoenen

Nitrilhandschoenen kunnen met verschillende specificaties worden besteld om aan uw individuele behoeften te voldoen. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt in verschillende verschillende niveaus van dikte en met verschillende texturen. Gladde handschoenen zijn het meest geschikt voor kleine instrumenten, terwijl getextureerde handschoenen uw vermogen om objecten en gereedschappen stevig vast te pakken verbeteren.

U kunt ook handschoenen bestellen met verlengde polslengtes voor extra bescherming. Veel ziekenhuizen gebruiken blauwe of witte handschoenen omdat deze kleuren het gemakkelijk maken om kleine scheurtjes of scheurtjes in het materiaal te zien. U kunt echter ook verschillende kleuren gebruiken om kruisbesmetting tussen afdelingen en allergische reacties te voorkomen.

Sommige nitrilhandschoenen zijn gepoederd voor comfort, andere niet. Volgens FDA-richtlijnen kan handschoenpoeder nadelige effecten veroorzaken en mag het niet worden gebruikt in ziekenhuisomgevingen. Echter, nitrilhandschoenen kunnen gechloreerd zijn dus ze zijn gemakkelijker aan en uit te trekken. Gechloreerde handschoenen zijn iets minder buigzaam.

Als je last hebt van een droge huid, overweeg dan om nitrilhandschoenen aan te schaffen met aloë vera erin. Zoals ziekenhuismedewerkers weten, kan het een uitdaging zijn om de hele dag plastic handschoenen te dragen. Handschoenen met aloë vera voeden je huid terwijl je ze draagt ​​en helpen eventuele uitdroging en ongemak te compenseren. Sommige nitrilhandschoenen zijn ook gesteriliseerd, zodat ze klaar zijn voor chirurgisch gebruik.

Ziekenhuismedewerkers die gespecialiseerde taken hebben, willen misschien handschoenen kopen die speciaal zijn ontworpen om hun werk te ondersteunen. Voor microchirurgie kunt u bijvoorbeeld nitrilhandschoenen kopen met bijzonder dunne vingertoppen. Deze handschoenen maken het u gemakkelijk om er doorheen te voelen en uw bewegingen te controleren. Handschoenen voor tandheelkundige en orthopedische chirurgie zijn dikker dan normaal.

Hoe de beste medische handschoenen te kiezen?

De beste medische handschoenen voor uw werk zijn afhankelijk van veel factoren. Een arts die gespecialiseerd is in hartchirurgie kan bijvoorbeeld een ander soort handschoen kiezen dan een verpleegster die patiënten helpt oriënteren nadat ze voor het eerst in het ziekenhuis zijn aangekomen.

Hoe de beste medische handschoenen te kiezen?

Gebruik deze lijst om u te helpen bij het identificeren van het beste type nitrilhandschoen voor u en uw werk.

1. Veiligheidsproblemen

Het doel van het dragen van handschoenen is in de eerste plaats om u te beschermen tijdens het werk. Bedenk welke verontreinigingen u dagelijks tegenkomt. Werk je met chemicaliën? Assisteren bij of afronden van chirurgische ingrepen? Wat potentiële gevaren waarmee u wordt geconfronteerd? gedurende de dag?

Als u gevaarlijke chemicaliën of scherpe instrumenten gebruikt, kunt u overwegen dikke nitrilhandschoenen aan te schaffen. Dikke handschoenen zijn ook een goed idee als je langdurig in contact bent met schadelijke stoffen. Voor precisiewerk, zoals chirurgie, kunt u handschoenen kiezen die de behendigheid en tactiele gevoeligheid ondersteunen.

Je moet ook de kleine lettertjes lezen om te zien tegen welke chemicaliën en verontreinigingen een type handschoen je zal beschermen. Medische handschoenen zijn speciaal ontworpen voor verschillende taken, maar ze zijn allemaal verschillend. Het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van handschoenen is hoe effectief ze zullen zijn om u te beschermen.

2. Ziekenhuisreglement

Niet elke beslissing over geschikte handschoenen is aan jou. Federale wetgeving vereist dat chirurgen gesteriliseerde handschoenen gebruiken voor chirurgische toepassing. Niet-chirurgische handschoenen kunnen worden gebruikt voor andere vormen van niet-invasieve zorg. Zoals eerder vermeld, gepoederde handschoenen zijn volledig verboden vanuit het ziekenhuis vanwege complicaties bij de patiënt.

Handschoenfabrikanten moeten een rigoureus testproces doorlopen om hun producten als medische kwaliteit op de markt te brengen in ziekenhuizen. Deze handschoenen moeten voldoen aan de FDA-goedkeuring en een goede acceptabele kwaliteitsbeoordeling (AQR) hebben. Batches die deze tests doorstaan, hebben weinig tot geen gebreken en zullen hun functie veilig en efficiënt uitvoeren.

Neem voordat u uw handschoenen bestelt contact op met de ziekenhuisdirectie om te zien of er andere voorschriften of beperkingen voor u van toepassing zijn. Door nitrilhandschoenen te bestellen, worden u en uw patiënten beschermd tegen een mogelijk gevaarlijke reactie op latex. Uw ziekenhuis kan ook beperkingen op het gebied van kleur of dikte hebben.

3. Persoonlijke voorkeuren

Houd tot slot rekening met uw persoonlijke voorkeuren. Functioneer je beter als je kleine details door je handschoenen heen kunt voelen?

Doe je handen hebben last van uitdroging en barsten door handschoengebruik? Denk na over de problemen waarmee u te maken krijgt tijdens het werken en het dragen van handschoenen. Welke specificaties kunnen u helpen deze problemen op te lossen?

Nitrilhandschoenen zijn ontworpen om bruikbaar te zijn voor een breed scala aan toepassingen. Ongeacht je rol in het ziekenhuis is het verstandig om handschoenen te kiezen met een goede pasvorm. Dit beschermt u tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen en maakt het gemakkelijk voor u om uw handen normaal te gebruiken. De ideale medische handschoen fungeert als een beschermende tweede huid.

Als het budget een probleem is, komt u misschien in de verleiding om latexhandschoenen te kiezen in plaats van nitrilhandschoenen. Hoewel latexhandschoenen verschillende voordelen bieden, is het niet de moeite waard om een ​​allergische reactie te riskeren. Nitrilhandschoenen zijn de meerprijs meer dan waard – ze combineren veilige bescherming met een lange houdbaarheid en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen met verschillende specificaties.

De beste nitrilhandschoenen voor u kiezen

De beste nitrilhandschoenen voor u kiezen

De handschoenen die u op het werk draagt, vormen een belangrijk onderdeel van uw persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze zijn van invloed op uw comfort, veiligheid en productiviteit terwijl u aan het werk bent. Veel ziekenhuismedewerkers worden dagelijks blootgesteld aan bacteriën, ziekten en gevaarlijke chemicaliën.

Hoogwaardige medische handschoenen verbeteren uw dagelijkse ervaring en houden u veilig voor morgen.

Van de drie meest voorkomende soorten handschoenen die in ziekenhuizen en medische praktijken worden gebruikt, zijn nitrilhandschoenen de beste optie voor de meeste ziekenhuismedewerkers. Deze handschoenen zijn moeilijk door te dringen, maar gemakkelijk aan te trekken. Ze zijn lang houdbaar en kunnen volgens veel verschillende specificaties worden geproduceerd. Toepassingen voor nitrilhandschoenen variëren van chirurgie tot het verpakken van farmaceutische materialen of het uitvoeren van gevaarlijke schoonmaakwerkzaamheden.

Gebruik deze gids om de beste nitrilhandschoenen te vinden voor u en uw functie in het ziekenhuis. Begin met het overwegen van eventuele veiligheidsproblemen die u heeft. Neem vervolgens contact op met de bevoegde autoriteiten om ervoor te zorgen dat u de voorschriften voor ziekenhuishandschoenen begrijpt.

Raadpleeg ten slotte uw eigen persoonlijke voorkeuren om een ​​ideale handschoen te vinden die uw dagelijkse ervaring ondersteunt.

Next Post

5 manieren om uw online kassa aan te passen voor een betere winkelervaring

U registreert mogelijk veel verkeer en leads in uw online winkel, maar de cijfers komen mogelijk niet overeen met de verkopen. Soms zult u merken dat de meeste van deze bezoekers doorgaan met het vullen van hun winkelwagentje met producten, maar de aankoop niet voltooien. Hoewel we dit tot op […]
5 manieren om uw online kassa aan te passen voor een betere winkelervaring