Israëli’s trekken massaal naar Turkije nu reiswaarschuwing versoepeld

Zelfs voordat de reiswaarschuwing werd versoepeld, begonnen Israëli’s opnieuw met het boeken van reizen naar Turkije. Eshet Tours VP Shirley Cohen-Orkaby zei.

&#13
&#13

&#13

Het Counter-Terrorism Bureau van de Nationale Veiligheidsraad heeft zijn reiswaarschuwing voor Turkije voor Israëli’s versoepeld tot niveau drie (gemiddelde dreiging) van niveau vier, dat aanbeveelt zich te onthouden van alle reizen.

&#13

De Nationale Veiligheidsraad zei: “Als onderdeel van gezamenlijke Israëlisch-Turkse veiligheidsdiensten en diplomatieke inspanningen werd een aantal aanvallen op Israëlische burgers in Istanbul door Iraanse organisaties verijdeld. Als gevolg daarvan hebben Turkse veiligheidstroepen verschillende Iraanse terreurbendes gelokaliseerd en gearresteerd. onder de revolutionaire garde en proberen Turkse burgers te gebruiken om Israëli’s kwaad te doen. Deze verijdelde aanvallen betekenen dat het niveau van dreiging voor Israëli’s in Turkije is verlaagd.”

&#13

Zelfs voordat de reiswaarschuwing werd versoepeld, begonnen Israëli’s opnieuw met het boeken van reizen naar Turkije. Eshet Tours VP Shirley Cohen-Orkaby zei: “De gevangenneming van de Iraanse terroristen, het bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en het gevoel dat de situatie is gekalmeerd, hebben een enorme impuls gegeven aan het boeken van vakanties in Turkije. We zien momenteel een sprong van tientallen procenten 10 opzichte van vorige 7 days en zelfs meer in vergelijking met het hoogtepunt van de disaster.”

&#13

Flying Carpet VP marketing and advertising en gross sales Oren Cohen Meguri vertelt een soortgelijk verhaal. “De afgelopen dagen hebben we gezien hoe Antalya is teruggekeerd naar de toppositie als toonaangevende bestemming voor nieuwe boekingen voor gezinsvakanties in de zomer en vakanties. Ons callcenter is overspoeld met vragen van Israëli’s die hun vakantie hebben geannuleerd toen de reiswaarschuwing van kracht was en vragen nu om om te boeken.” Bij omboeking betaalt Traveling Carpet de annuleringskosten terug.

&#13

Gepubliceerd door Globes, Israel business news – en.globes.co.il – op 28 juni 2022.

&#13

© Copyright van Globes-uitgever Itonut (1983) Ltd., 2022.

&#13
&#13

&#13

Istanbul Krediet: Shutterstock Asian Ozcan

Istanbul Krediet: Shutterstock Asian Ozcan