IMF stelt zware voorwaarden voor Pakistan om reddingspakket van $ 6 miljard nieuw leven in te blazen

Nicole Smith

Het IMF heeft strenge voorwaarden gesteld, zoals het verhogen van elektriciteitstarieven en het opleggen van een heffing op aardolieproducten om het vastgelopen reddingspakket van 6 miljard dollar aan Pakistan nieuw leven in te blazen, zeiden mediaberichten woensdag, dagen nadat het krappe land een offer experienced gesloten fulfilled de wereldwijde geldschieter op de broodnodige leningsfaciliteit.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft Pakistan ook gevraagd om een ​​anti-corruptie-taskforce op te richten om alle bestaande wetten te herzien die gericht waren op het terugdringen van corruptie in de overheidsdepartementen, aldus de rapporten, die bronnen citeren.

Nadat de voorwaarden waren geïmplementeerd, zou het IMF het verzoek van Pakistan voor goedkeuring van de leningtranche en de heropleving van het programma aan de raad van bestuur voorleggen – een proces dat nog een maand kan duren, meldde de krant Dawn.

De nieuwe voorwaarden die doorway het IMF zijn vastgesteld, omvatten het verhogen van de elektriciteitstarieven, het besluit van het kabinet om geleidelijk 50 Rs for each liter aardolieheffing op te leggen om Rs 855 miljard te innen, en het beëindigen van de rol van de overheid bij het bepalen van de olieprijzen, meldde de krant The Express Tribune.

De eisen kwamen te midden van het besluit van de regering om woensdag de goedkeuring van de Nationale Assemblee te vragen om de Petroleum Items (Petroleum Levy) Ordinance 1961 te wijzigen.

Er wordt voorgesteld de soaked te wijzigen om 50 Rs for each liter petroleumheffing op hogesnelheidsdiesel, benzine, mengcomponent met hoog octaangehalte (HOBC), E-10-benzine, superieure kerosineolie en lichte diesel te verlagen.

Het heeft ook voorgesteld Rs 30.000 for each metrische ton vloeibaar petroleumgas heffing.

Het noodlijdende Pakistan wordt geconfronteerd satisfied groeiende economische uitdagingen, fulfilled hoge inflatie, glijdende forexreserves, een groeiend tekort op de lopende rekening en een depreciërende munt.

Op 22 juni sloot Pakistan een offer satisfied het IMF om het vastgelopen hulppakket van 6 miljard dollar te herstellen en deuren te openen voor financiering uit andere internationale bronnen.

De make or split-offer werd bereikt nadat de IMF-stafmissie en het Pakistaanse group, onder leiding van minister van Financiën Miftah Ismail, overeenstemming bereikten more than het budget voor 2022-23 nadat de autoriteiten hadden toegezegd om Rs 43.600 crore meer belastingen te genereren en de aardolieheffing geleidelijk te verhogen tot Rs 50 for each liter, meldde de krant Dawn.

Het uitgebreide financieringspakket van USD 6 miljard is in juli 2019 overeengekomen voor een periode van 39 maanden. Tot nu toe is slechts de helft van het beloofde geld terugbetaald.

De heropleving van de faciliteit zal onmiddellijk toegang verschaffen tot 1 miljard greenback, die Pakistan difficult nodig heeft om zijn slinkende deviezenreserves te ondersteunen.

In zijn ontwerp-memorandum voor economisch en financieel beleid (MEFP) heeft het IMF voorgesteld om de twee lopende programma-evaluaties – de 7e en de 8e – te schrappen, maar gaf niet aan dat het ook leningtranches van 2 miljard dollar zou goedkeuren.

Het MEFP zal de foundation vormen voor het akkoord op personeelsniveau dat de Pakistaanse autoriteiten nu op zijn vroegst zullen proberen te bereiken.

Minister van Financiën Ismail zei echter dat Pakistan het MEFP-doc heeft ontvangen dat de fusie van de zevende en achtste herzieningen van het reddingsprogramma aantoont en dat het land na goedkeuring een lening van USD 1,9 miljard zou ontvangen.

De Convey Tribune citeerde bronnen die zeiden dat het IMF in zijn ontwerp-MEFP-document geen melding maakte van een verhoging van de leningtranche tot USD 1,9 miljard. De kwestie van het vergroten van de leningsom zal nu door beide partijen worden besproken.

Pakistan heeft dringend de heropleving van het IMF-pakket nodig om het vertrouwen van de internationale gemeenschap in haar economisch beleid te doen herleven om investeringen en toegang tot wereldwijde kredietinstellingen te krijgen.

Next Post

CCP lanceert Eve Online's AIR Career Program voor nieuwe spelers

Wil je weten wat de toekomst biedt voor de match-industrie? Sluit je aan bij gaming-professionals om in oktober opkomende delen van de industrie te bespreken op GamesBeat Summit Future. Leer meer. CCP Video games lanceerde het AIR Vocation Application, een onderdeel van de vernieuwing van de Eve On line-spelerservaring. Het […]
CCP lanceert Eve Online's AIR Career Program voor nieuwe spelers