Hoe u uw verkoopteam kunt overtuigen om videoberichten te gebruiken

Nicole Smith
29 juni 2022·5 minuten lezen

Video kan 3x hogere responspercentages opleveren, maar het werkt niet als uw team het niet gebruikt. Verkopers kunnen op hun manier worden ingesteld. Ontdek hoe je ze kunt overtuigen om video te proberen.

Sommige verkopers begrijpen intuïtief de waarde van videoberichten. Ze zien het schrijven op de digitale muur, zien hoe prospects met de week moeilijker te bereiken zijn en video-adoptie is een manier om de aandachtsbarrière te doorbreken.

Meer dan waarschijnlijk gebruiken sommige vertegenwoordigers in uw team het al. Vraag rond.

Maar anderen zien het misschien als een onderbreking omdat verkopers gewoontedieren zijn. Ze zien alles dat het proces dat al werkt uitdaagt als een ongewenste onderbreking, zelfs als het goed voor hen is.

Dit zijn de verkopers die moeten worden overtuigd, omdat verkoopteams de meeste waarde uit video halen wanneer deze wordt aangedreven door een goede uitrolstrategie.

 1. Inhoud
 2. 1. Waarom uw verkoopteam video zou moeten gebruiken
 3. 2. Video-adoptie: top-down of bottom-up benadering?
 4. 2.1 Bottom-up benadering om video te adopteren
 5. 2.2 Top-down benadering om video te adopteren
 6. 3. De voordelen van het gebruik van video in de verkoop
 7. 4. Video-adoptie in actie
 8. 5. Activeer de deugdzame cyclus van videoverkopen
Vidyard-logo

Verbind, converteer en sluit meer deals Maak en deel eenvoudig 1-op-1 video’s.

Krijg het gratis

Waarom uw verkoopteam video zou moeten gebruiken

Er zijn twee dingen sneller dan geluid: supersonische jets en roddels van het verkoopteam. Geweldige verkoopteams zijn constant aan het kletsen en delen als bijen die een honingraat van deals bouwen.

Chatter maakt iedereen beter. Soundbites verbeteren met gebruik, en tips stollen in tribale wijsheid. Een botte e-mail die een positieve reactie opleverde, wordt nog schrijnender naarmate anderen deze gebruiken, herhalen en verbeteren.

Maar het tegenovergestelde is ook waar.

Verkopers zijn gewoontedieren: ze sturen berichten, boeken vergaderingen en herhalen. Om iets nieuws te introduceren, moet je dat verstoren. De uitrol kan niet zomaar zijn: ‘Hé, hier is een videotool die betere responspercentages oplevert.’ Je moet het uitwerken in een plan met doelen en ze precies laten zien hoe ze het in hun proces kunnen verwerken.

profielafbeelding voor Dan Wardle

Dan WardleVidyardVP van inkomsten

Tactieken die niet viraal gaan binnen de verkoopcultuur, presteren ondermaats.

Als niemand veel geluk heeft met e-mails, verslechtert het e-mailinzicht van het team, zelfs als het is gebaseerd op een gebruikersfout. Als een paar mensen koude voeten krijgen over cold-calling, krijgt de helft van het team de afwijzingsgriep en vermijdt de telefoons.

Dit kan ook gebeuren bij video-adoptie. Zelfs als is bewezen dat het 3x hogere responspercentages oplevert dan alleen e-mail en dealcycli halveert, kunnen een paar tegenstanders de resultaten van alle anderen temperen.

Om ervoor te zorgen dat uw hele verkooporganisatie het nut van video begrijpt en het op een manier toepast die snel invloed heeft op de verkooppijplijn, moet u uw team op het idee verkopen.

Vidyard-logo

Verbind, converteer en sluit meer deals Maak en deel eenvoudig 1-op-1 video’s.

Krijg het gratis

Video-adoptie: top-down of bottom-up benadering?

De waarheid is dat beide kunnen werken.

Bottom-up benadering om video te adopteren

Soms kunnen verkoopleiders ervoor zorgen dat video bottom-up wordt verspreid door het exclusief te maken.

Elke verkoopmanager die ooit een bluebird-deal aan een vertegenwoordiger heeft gegeven en een luisterend oor heeft gekregen van de rest van het team, weet dat iedereen er een hekel aan heeft dat een voordeel wordt ontzegd. Als ze te horen krijgen dat ze het niet kunnen krijgen, zullen ze het eisen.

Een Vidyard-klant koos twee van hun slecht presterende verkopers uit en vroeg hen om gedurende enkele weken video te gebruiken. Ze zorgden voor training, sjablonen, voorbeelden en coaching. Deze twee vertegenwoordigers verbeterden zo sterk dat de best presterende vertegenwoordigers van het bedrijf het leiderschap smeekten om hen ook video te laten gebruiken.

Top-down benadering om video te adopteren

Andere keren kan leiderschap een videocultuur van bovenaf afdwingen.

Leiders kopen een videoplatform, maken een reeks voorbeeldvideo’s volgens de gouden standaard en eisen dat het hele team gecertificeerd wordt voor het gebruik van video voordat ze live mogen gaan. In dit scenario kunnen verkoopprikkels voor het gebruik van video’s, wedstrijden voor topvideo’s of het maken van videocertificering als voorwaarde voor promotie de acceptatie stimuleren.

Het is buitengewoon moeilijk om een ​​verkoopteam ertoe te brengen hun gedrag te veranderen. Er is een beproefde methode om elke maand uw quotum te halen. Dus om de harten en geesten van het verkoopteam te winnen, moesten we met zowel anekdotische als op gegevens gebaseerde suggesties komen dat dit echt werkte.

profielafbeelding voor Morgan Jacobson

Morgan JacobsonHubSpotHoofdmanager verkoopstrategie en systemen

Als u zich in de positie bevindt dat u het management of senior leiderschap moet overtuigen om video voor verkoop te gebruiken, is de beste zet om meta te krijgen: stuur ze video’s over video. Doe het een keer per week, zolang het maar in een goed humeur is en je ze niet van streek maakt.

Wanneer ze een vraag stellen via e-mail, stuur dan een videoreactie om te laten zien hoeveel tijd u hen kunt besparen door een schriftelijk antwoord te lezen.

U kunt ook de cijfers laten spreken. Zoals hierboven vermeld, verdienen verkoop-e-mails met video’s 3x hogere responspercentages.

Leer van de profs

Deze verkoopleiders van PatientPop en LinkedIn delen wat ze hebben geleerd terwijl ze hun teams coachen om videoberichten te gebruiken tijdens hun verkoopprocessen. Ontdek hoe ze onwillige vertegenwoordigers aan boord hebben gekregen, waar ze de grootste impact hebben gezien in hun teams en hoe ze de ROI van videoberichten en Vidyard hebben gemaximaliseerd.

De voordelen van het gebruik van video in de verkoop

Er zijn tal van redenen waarom uw team video eens zou moeten proberen.

 • Verdien meer inbox-aanwezigheid met 3x hogere responspercentages.
 • Relaties op afstand opbouwen: Het is het beste om elkaar persoonlijk te ontmoeten.
 • Leg complexe onderwerpen eenvoudig uit: Met video kun je tegelijkertijd laten zien en vertellen.
 • Tijd besparen: Hogere responspercentages betekenen dat u meer zult hebben voor daadwerkelijke verkoop.
 • Versnel dealcycli met eenvoudige, boeiende uitleg over het delen van schermen.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom HubSpot videoprospectie een van de 10 vaardigheden die elke verkoopmedewerker moet beheersen (hoewel SDR’s zeker niet de enige zijn die baat hebben bij het gebruik van video in de verkoop).

Vidyard-logo

Verbind, converteer en sluit meer deals Maak en deel eenvoudig 1-op-1 video’s.

Krijg het gratis

Video-adoptie in actie

Video werkt en deze bedrijven kunnen het bewijzen.

Informeer uw bedrijf ook over uw uitrolplan. Laat zien hoe u uw verkoopteams de tools geeft om sneller betere deals te sluiten, in plaats van het succes van video aan het toeval over te laten.

Leg het certificeringsproces uit, hoe u succes gaat benchmarken en meten, en hoe belangrijk het is dat iedereen tegelijkertijd bijdraagt ​​en leert.

Activeer de deugdzame cyclus van videoverkopen

Voor de verkopers die niet intrinsiek in video geloven, verandert de tijd uiteindelijk van gedachten. Maar als u geen tijd over heeft en vroege fouten niet kunt laten omslaan in roddels die programma’s vernietigen, lanceer dan een campagne om videogebruik bottom-up of top-down te verspreiden, zodat zelfs de meest onwillige verkopers beter gaan verkopen.

Vidyard-logo

Verbind, converteer en sluit meer deals Maak en deel eenvoudig 1-op-1 video’s.

Krijg het gratis

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 23 januari 2019. Het is bijgewerkt op 29 juni 2022.

Chris Gillespie

Chris Gillespie

Chris Gillespie is de schrijver en oprichter van Find A Way Media, waarmee geweldige bedrijven geweldige marketingcontent kunnen maken. Chris is gevestigd in Brooklyn en heeft jarenlang SaaS-technologieoplossingen verkocht en helpt deze bedrijven nu bij het opstellen van hun contentmarketingstrategieën.

Next Post

Wanneer uw SEO-concurrenten niet overeenkomen met wat u weet

U kent uw concurrenten en u zult zich niet doorway een of andere verdomde Website positioning-tool anders laten vertellen! Hé, ik zal je het eerste deel geven, maar er zijn veel redenen waarom de resultaten van een resource als True Competitor niet aan je verwachtingen voldoen, en dat zou een […]
Wanneer uw SEO-concurrenten niet overeenkomen met wat u weet