Hoe u een bestaand bedrijf kunt kopen » Succesvol zijn als uw eigen baas

Nicole Smith

Hoe een bestaande sociale afbeelding van een bedrijf te kopenU wilt dus uw eigen bedrijf hebben, maar dat betekent niet dat u helemaal opnieuw moet beginnen! Wanneer u een bestaand bedrijf koopt, kunt u uw droom van zakelijk eigendom waarmaken EN genieten van de volgende voordelen:

 • Kortere opstarttijd
 • Gevestigd merk:
 • Bestaande klanten
 • Beter overlevingspercentage
 • Makkelijker om financiering te krijgen

In dit artikel zal ik u in slechts 10 stappen uitleggen hoe u een bestaand bedrijf kunt kopen.

10 stappen om een ​​bestaand bedrijf te kopen

Wilt u een bestaand bedrijf kopen? Deze stappen beschrijven alles waar u rekening mee moet houden, van de eerste overweging tot het sluiten van de deal.

1. Bereid jezelf voor

Hoe u een bestaand bedrijf kunt kopen, bereid u voor op afbeelding

Zorg ervoor dat u voorbereid bent voordat u een bedrijf koopt. Beoordeel uw sterke en zwakke punten, zodat u met een realistische inschatting de aankoop ingaat. Stel jezelf vragen als:

 • Hoeveel ben ik bereid te besteden om het bedrijf te kopen en te beheren? Dit zal helpen om de beste bedrijven voor uw budget te vinden.
 • Welke vaardigheden, ervaringen en talenten breng ik naar de tafel? Dit zal u helpen bepalen welke branche het beste voor u is.
 • Waar zitten de hiaten in mijn vaardigheden en ervaringen? Dit zal je helpen om van tevoren te bepalen op welke gebieden je zult moeten leren en groeien of delegeren aan anderen.

2. Bereid je gezin voor

U zult ook uw levensstijl en gezin willen overwegen voordat u een bestaand bedrijf koopt. Het is belangrijk om steun te hebben van uw directe familie, dus betrek ze vroeg bij de beslissing. Het betekent niet dat ze het bij elke stap met je eens zullen zijn, maar als je hun gedachten en zorgen in overweging neemt, zullen ze zich gehoord voelen en dat ze deel uitmaken van de grote sprong die je maakt naar zakelijk eigendom.

3. Bereid je team voor

Hoe u een bestaand bedrijf kunt kopen, bereid uw teamimago voor

Wanneer u een bestaand bedrijf koopt, heeft u een team van experts nodig om u gedurende het hele proces te adviseren. Dit omvat bedrijfswaardering, due diligence en juridische documentatie. Stel uw team samen door een advocaat, accountant en bankier te vinden. Uw team van experts zal u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen tijdens het aankoopproces.

4. Vind potentiële bestaande bedrijven

Nadat de basis is gelegd, is het tijd om te bepalen welke bedrijven u misschien wilt kopen. Dus, waar kun je kijken als je een bestaand bedrijf gaat kopen?

 • Online zakelijke marktplaatsen, zoals: bizbuysell.com of bizquest.com
 • Gerubriceerde krantenadvertenties (meestal onder “Bedrijven te koop”)
 • Verwijzingen vanuit uw netwerk
 • Lokale bedrijven bellen (omdat sommige bedrijven misschien niet adverteren dat ze te koop zijn)
 • Netwerken met andere zakelijke professionals (op conferenties, meetups, enz.)
 • Werken met een zakenmakelaar

Terwijl je door de opties bladert, is dit het moment om de lijst te verfijnen op basis van de vragen die je jezelf hebt gesteld in #1 en het advies van je familie en team van experts. Op dit punt in uw zoektocht om een ​​bestaand bedrijf te kopen, is het uw doel om uw opties te beperken tot een korte lijst van 3-5 mogelijkheden.

5. Selecteer een bestaand bedrijf om na te streven

Wanneer u een bedrijf uit uw lijst met mogelijkheden selecteert, moet u rekening houden met:

 • Fit: Is dit bedrijf een beheersbare omvang voor mij, gezien mijn vaardigheden en ervaring?
 • Reputatie: Wat zeggen mensen in de gemeenschap over dit bedrijf? Wat zeggen de online beoordelingen?
 • Wedstrijd: Wie zijn de lokale concurrenten en hoe hevig is de concurrentie?
 • Klantenbestand: Hoe sterk is het klantenbestand? Heeft het bedrijf loyale klanten?
 • Werknemers tevredenheid: Houden medewerkers van hun werk? Kun je ze behouden na de verkoop?

Hoe een bestaand bedrijf te kopen, bereid uw teamselectieafbeelding voor

Een van de belangrijkste dingen om te evalueren wanneer u een bestaand bedrijf koopt, is waarom de eigenaar het verkoopt. Pas op voor rode vlaggen zoals:

 • Een kapot businessplan (er is bijvoorbeeld geen markt voor het product of de dienst)
 • Zakelijke schuld
 • Concurrenten lopen ver voor
 • Problemen met het merk
 • Problemen met de locatie
 • Operationele problemen (slechte apparatuur, hoge productiekosten, product/dienst van lage kwaliteit)

6. Evalueer het gekozen bedrijf

Op dit punt in uw reis om een ​​bestaand bedrijf te kopen, heeft u het teruggebracht tot ‘die ene’. Laat je opwinding hier niet je vijand zijn! Zodra een koper een bedrijf vindt dat aan zijn criteria voldoet, hebben ze de neiging om het proces te overhaasten. Ze maken zich zorgen dat de eigenaar misschien aan iemand anders verkoopt, of ze willen gewoon NU het bedrijf bezitten, dus willen ze de zaken versnellen. Dit is echter een cruciale fase wanneer u een bestaand bedrijf koopt en het is belangrijk om uw tijd te nemen.

Op dit punt zal de verkoper (of hun makelaar) u waarschijnlijk een vertrouwelijkheidsovereenkomst laten ondertekenen. Ondertussen zal de koper waarschijnlijk een financieel overzicht moeten overleggen waaruit blijkt dat hij het bedrijf kan kopen. Deze twee documenten wekken vertrouwen, zodat meer informatie kan worden vrijgegeven en de twee partijen kunnen samenwerken om tot een overeenkomst te komen.

Hier zijn enkele items die u wilt verzamelen om het gekozen bedrijf te evalueren:

 • Financiële informatie: Balansen, financiële overzichten en belastingaangiften voor ten minste drie jaar, projecties voor het lopende jaar, een lijst met zakelijke verplichtingen en schulden, voorgestelde verkoopprijs en wat is inbegrepen.
 • Industrie- en marktinformatie: Lijst met producten/diensten samen met het prijssysteem en de strategieën, inventaris die is opgenomen in de verkoop, concurrentieanalyse van concurrenten, klanten en leveranciers, historische markt-/industriegegevens en toekomstige trends.
 • Operaties Informatie: Geschiedenis van het bedrijf, vereiste licenties om het bedrijf te exploiteren, onderzoek van akten, huurovereenkomsten en bestemmingsplannen, lijst met toekomstige verplichtingen (zoals klantgaranties, upgrades, enz.)
 • Beleidsinformatie: Geschiedenis van personeelsbezetting en toekomstige prognoses (rollen, salarissen, contracten, secundaire arbeidsvoorwaarden), de waarschijnlijkheid dat belangrijke werknemers na de verkoop zullen blijven en hoe lang de eigenaar zal blijven om de nieuwe eigenaar richting te geven.

7. Bepaal de waarde van het bedrijf

Een bestaand bedrijfswaardebeeld kopen?

De koper van het bedrijf hoeft het bedrijf mogelijk niet te laten taxeren. De verkoper heeft dit misschien al gedaan of een prijs bepaald die hij wil. Als u hierin geïnteresseerd bent, kan het handig zijn om een ​​onafhankelijke professional voor bedrijfswaardering in te huren, wat tussen de $ 3-5.000 kan kosten. Bij het waarderen van een bestaand bedrijf zijn er drie hoofdbenaderingen:

 • Inkomstenbenadering: Dit wordt gebruikt voor bedrijven die al winstgevend zijn of een positieve prognose hebben, en het wordt berekend op basis van historische, huidige en verwachte winsten.
 • Activa Benadering: Dit wordt gebruikt voor kapitaalintensieve bedrijven (productie, transport, enz.) en bedrijven die niet winstgevend zijn. Het meet de waarde van de materiële en immateriële activa van het bedrijf minus schulden en passiva.
 • Markt benadering: Deze benadering houdt rekening met lokale factoren en meet de waarde van het bedrijf op basis van hoeveel vergelijkbare bedrijven hebben verkocht.

8. Beveilig het kapitaal

Nadat je een prijs hebt afgesproken, is het tijd om het geld te verzamelen dat je nodig hebt. Enkele manieren om de aankoop te financieren wanneer u een bestaand bedrijf koopt, zijn:

 • persoonlijke fondsen
 • Een SBA-lening
 • Een zakelijke overname termijnlening
 • Verkoper financiering
 • Een zakenpartner vinden

9. Sluit de deal

Hoe een bestaand bedrijf te kopen sluit de deal afbeelding

Op dit punt in uw reis om een ​​bestaand bedrijf te kopen, is het einde in zicht. Nu is het alleen nog maar de tijd om de verkoopovereenkomst af te ronden. Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden om de verkoop te structureren:

 • Aankoop van activa: In dit type overeenkomst blijft de verkoper de juridische eigenaar. Ondertussen koopt u alle activa van het bedrijf (inventaris, onroerend goed, uitrusting, patenten, klantenlijsten, enz.).
 • Aankoop van voorraad: In dit type overeenkomst verwerft u de activa, passiva, contracten, enz., Evenals de voorraad van het bedrijf.

Uw advocaat zal een belangrijke rol spelen bij het beoordelen van de verkoopovereenkomst en het geven van advies.

10. Maak de overstap

Nadat de aankoop is voltooid, is er vaak een overgangsperiode waarin de verkoper minimaal 3-6 maanden aan boord blijft om een ​​soepele overgang te garanderen. Als nieuwe eigenaar weet u niet alles: alle beleidsregels, processen en financiële modellen. De reputatie van het bedrijf is van cruciaal belang voor het onderhouden van het klantenbestand en de verkoper kan de overgang voor u vergemakkelijken.

Wilt u een bestaand bedrijf kopen?

Het kopen van een bestaand bedrijf is meestal minder riskant dan het helemaal opnieuw beginnen. Wanneer u een bestaand bedrijf koopt, zijn de belangrijke onderdelen al op hun plaats: de klanten, het businessplan en de cashflow. Als deze dingen zijn ingesteld en uitgevoerd, kunt u zich concentreren op het verbeteren en laten groeien van het bedrijf.

Als u een bestaand bedrijf wilt kopen, heb ik meer artikelen op uw pad over dit onderwerp! In mijn volgende artikel zal ik specifiek franchisebedrijven bespreken, dus houd ons in de gaten.

Next Post

Plytix verlaagt CPL met 82% met G2 Seller Solutions

Klantrecensies bevestigen uw verkoopargumenten voor kopers, maar kunnen een uitdaging zijn om te verzamelen.
Plytix verlaagt CPL met 82% met G2 Seller Solutions