Hoe maak je een effectieve interlinking-strategie?

Nicole Smith

Intern linken is een van de meest effectieve aspecten van zoekmachineoptimalisatie.

Het is ook een van de meest verwaarloosde aspecten die vaak te weinig wordt gedaan of verkeerd is.

Jim Boykin, CEO van Internet Marketing Ninjas, en Ann Smarty, analist van IMN, bespreken hoe u een effectieve interlinkstrategie kunt creëren om ervoor te zorgen dat alle belangrijke delen en secties van uw site toegankelijk zijn voor Google.


De meeste websites hebben veel pagina’s die nooit zullen ranken. De pagina’s die niet ranken, zijn meestal die pagina’s die diep in een website zijn begraven.

De eerste stap om te beslissen wat u met die pagina’s gaat doen, is uw site platter te maken.

Stap 1: Strategieën voor de hele site om de interne linkstructuur te verbeteren:

  • Meer (specifieke) categorieën: Verzin subcategorieën (prijsklassen, per gebruik, enz.) om meer producten aan de oppervlakte te brengen (en ook enkele long-tail-kansen vast te leggen)
  • Paneermeel
  • Meer producten op één pagina (om er minder pagina’s van te maken). Let op uw laadtijd wanneer u hiermee experimenteert.

Stap 2: Bind verschillende delen van uw site vast

De meeste sites hebben verschillende secties en veel van die secties worden eilanden. Een blog is bijvoorbeeld meestal iets dat op zichzelf staat, met weinig of geen interne links die het met de hoofdsite verbinden.

Dit is waar het koppelen van blogposts aan gerelateerde product- en categoriepagina’s zo belangrijk is, omdat Google dit zal zien als een cluster met alles dat kan voldoen aan elk type zoekintentie, van informatief tot commercieel.

Deze thematische koppeling zorgt ervoor dat link equity binnen één cluster kan stromen en elke pagina erin helpt om hoger te scoren. Dit is hoe Google uw site gaat beschouwen als “een ultiem” antwoord op de hele reeks relevante zoekopdrachten.

Neem contact op met ninja’s voor ons om u te helpen een effectieve interne link te creëren die uw belangrijke pagina’s naar boven haalt en uw site in de niche-autoriteit verandert.

Next Post

Lach je weg naar een goede gezondheid: de vele gezondheidsvoordelen van lachen

1 juli is internationale grapdag. Dat heeft me geïnspireerd om me de hele maand juli op het lachen te concentreren. Lach je weg naar een goede gezondheid: de vele gezondheidsvoordelen van lachen Iedereen lacht graag, of het nu van een sitcom op tv set is, een reside comedyshow, of omdat […]
Lach je weg naar een goede gezondheid: de vele gezondheidsvoordelen van lachen