Er is geen one-size-fits-all als het gaat om zomerse werkuren

Nicole Smith

Hier leest u hoe u het juiste model voor uw bedrijf kunt kiezen

Reports tonen aan dat productiviteit daalt about het algemeen fulfilled 20% tijdens de zomermaanden, waarbij projecten langer duren omdat medewerkers minder gefocust zijn en liever van het weer genieten. Om dit tegen te gaan, zijn veel bedrijven begonnen met het implementeren van een Summer time Hours-programma, dat op verschillende manieren kan worden aangeboden.

Sklar Wilton & Associates biedt sinds 2015 een Summer months Hrs-programma aan om burn-out tegen te gaan en een betere balans tussen werk en privé mogelijk te maken. Voor ons betekent dit dat van Victoria Working day weekend tot Labor Day weekend, werknemers van maandag tot en met donderdag added werkuren kunnen toevoegen en in ruil daarvoor op vrijdag om 13.00 uur kunnen uitloggen. Dit is een volledig optionele overeenkomst waarmee werknemers een voorsprong kunnen nemen in hun weekend, als het earlier bij hun schema en hun leven gemakkelijker maakt.

Afgezien van de voor de hand liggende redenen waarom de meeste mensen graag buiten zijn tijdens de zomermaanden, zijn er enkele echte zakelijke voordelen om te overwegen:

  • Bouwt loyaliteit op: Een current onderzoek van FlexJobs suggereert dat 80% van de werknemers zou zijn: loyaler aan hun werkgevers als ze flexibele werkmogelijkheden hadden.
  • Verhoogde motivatie: Mensen die het gevoel hebben dat ze een goede balans tussen werk en privé hebben 21% more difficult dan degenen die dat niet doen, blijkt uit een onderzoek van de Raad van Bestuur.
  • Verbeterde productiviteit en tevredenheid: De Culture for Human Source Administration meldt dat 60% van de organisaties die een vierdaagse werkweek hanteren, ervaren hogere productiviteit en verhoogde medewerkerstevredenheid.

Als u van system bent een Summertime Hrs-product aan te bieden, is het belangrijk om er een te kiezen die earlier bij de specifieke behoeften en werkwijze van uw bedrijf. Elk model heeft een unieke reeks voor- en nadelen die uw bedrijf tijdens de zomermaanden kunnen helpen of hinderen. Overweeg de drie onderstaande modellen:

Motivatie verbeteren satisfied een Flextime-product

Dit is het model dat SW&A biedt, waardoor werknemers van maandag tot en fulfilled donderdag additional uren kunnen werken om die tijd op vrijdag op te nemen. We houden van deze optie omdat het werknemers de meeste flexibiliteit en eigenaarschap van hun tijd biedt. De moeilijkheid achieved dit design is dat het meer coördinatie van de werkgever vereist om ervoor te zorgen dat het kantoor nog steeds voldoende dekking heeft. Kellogg’s zaag ‘enorme verbeteringen in motivatie’ tijdens de werkweek na het implementeren van een soortgelijk model.

Verhoog de productiviteit fulfilled een gecomprimeerde werkweek

Dit product vereist dat werknemers hun volledige schema in vier dagen werken in ruil voor de vijfde vrije dag. Dat betekent dat iedere medewerker dezelfde in- en uitkloktijden heeft, van maandag tot en achieved donderdag additional lang werkt, maar dan vrijdag helemaal vrij krijgt. De uitdaging achieved dit design is dat de unieke reeks persoonlijke verplichtingen van elke werknemer niet kan worden opgevangen achieved een one-dimension-matches-all schema-aanpassing. Toch zei Microsoft Japan dat: productiviteit steeg met 40% na het testen van een gecomprimeerd werkweekmodel.

Verhoog de betrokkenheid fulfilled zomerse vrijdagen Dit model is misschien wel het eenvoudigste omdat het werknemers elke vrijdag vrij geeft in de zomer zonder dat ze de relaxation van de week further uren moeten werken. Sommige bedrijven hebben variaties zoals elke andere vrijdag, elke vrijdag voor een lange wettelijke feestdag of het aanbieden van halve dagen op elke vrijdag. De moeilijkheid achieved dit product is dat het voor het bedrijf het duurst is om te verdragen. Echter, Perpetual Guardian vond teambetrokkenheid nam gemiddeld fulfilled 20% toe gedurende de vierdaagse weken zonder gerapporteerde daling van de totale hoeveelheid werk om een ​​daling van de inkomsten te veroorzaken.

Summer Hours is een bewezen strategie om tijdens de zomermaanden productief te blijven en we kunnen het niet genoeg aanbevelen. Als u eenmaal vertrouwd bent geraakt met de beschikbare zomerurenmodellen, bespreekt u dit intern en verzamelt u enter voor wat het beste bij uw bedrijfsvoering past. Het beste antwoord voor u is misschien een van deze of uw eigen hybride variant. Proost op een gezonde, gelukkige en productieve zomer voor u en uw teams.

Voor meer informatie about hoe we bedrijven helpen om burn-out te verslaan en mentaal gezondere werkplekken te bouwen, bezoek onze Vooruitgangspagina of mail ons op [email protected]

Next Post

Een bedrijf beginnen? 12 belangrijke tips voor succesvolle merkopbouw

Kleine bedrijven die helemaal opnieuw beginnen, hebben een lange weg voor de boeg als het gaat om het opbouwen van een merk. Het definiëren van een missie, het vinden van je stem en het opbouwen van vertrouwen kost allemaal tijd om te ontwikkelen, maar gelukkig zijn er een paar belangrijke […]
instagram