Economische tekenen worden gecontroleerd op aanwijzingen dat de VS op een recessie afstevenen: NPR

Nicole Smith

NPR’s A Martinez spreekt satisfied David Wessel, directeur van het Hutchins Heart van het Brookings Establishment, over economische indicatoren en de waarschijnlijkheid van een recessie in de VSEEN MARTINEZ, GAST:

De inflatie bevindt zich op het hoogste niveau in decennia. De Russische invasie van Oekraïne verstikt de voedsel- en energievoorziening en de aandelenmarkt verliest waarde. Betekent dit alles dat een recessie onvermijdelijk is? David Wessel leidt het Hutchins Centre van het Brookings Establishment. David, een definitie van recessie is twee kwartalen waarin de economie, gemeten naar het BNP, krimpt. Dus is het mogelijk dat we al in één zitten?

DAVID WESSEL: Goedemorgen, A. Het is mogelijk, ja, maar het is onwaarschijnlijk. De Amerikaanse economie, het BBP – de waarde van alle goederen en diensten die we in de VS produceren – zijn in de eerste drie maanden van dit jaar wel gekrompen. En hoewel we de officiële cijfers nog niet hebben, denken sommige economische voorspellers dat het BBP ook in de tweede drie maanden van het jaar kromp. Maar de officiële arbiters van recessie, een commissie van academische economen, gebruiken die definitie niet. Ze definiëren een recessie als een significante afname van de economische activiteit die about de hele economie is verspreid. En ze letten meestal vooral op de arbeidsmarkt. En wat nu interessant is, is dat de arbeidsmarkt nog steeds erg sterk is. Het werkloosheidspercentage, 3,6%, is het laagste in decennia. De VS voegen de afgelopen maanden 400.000 banen for every maand toe. En er zijn twee vacatures geplaatst voor elke werkloze en werkzoekende. Dus dat voelt niet alsof we nu in een recessie zitten.

MARTINEZ: Dus we moeten ons dan richten op de arbeidsmarkt?

WESSEL: Nou ja, dat is een belangrijke plek om te kijken. Claudia Sahm, een econoom, stelt large dat er in de recente geschiedenis bijna altijd een recessie volgt wanneer het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van de werkloosheid fulfilled een half procentpunt stijgt. Dat is nog niet gebeurd. En ook om te kijken is wat er gebeurt met de statements voor nieuwe werkloosheidsverzekeringen, mensen die nieuw indienen, want die gegevens krijgen we elke 7 days. Maar buiten de arbeidsmarkt denk ik dat een plaats om te kijken is wat er gebeurt fulfilled de consumentenbestedingen. Amerikanen hebben veel uitgegeven, deels omdat zovelen van hen een baan hebben, sommigen van hen loonsverhoging krijgen en deels omdat ze tijdens de pandemie veel geld hebben bespaard. Maar dat begint misschien af ​​te nemen. Focus on, die grote detailhandelaar, waarschuwde bijvoorbeeld onlangs dat de winst zal dalen omdat het bestellingen moet annuleren en kortingen moet aanbieden omdat het zoveel onverkochte goederen in de schappen heeft, een teken dat de vraag van de consument misschien afneemt.

MARTINEZ: Maar David, ik hoor dat altijd, weet je, als je inflatie hebt, betekent dat dat er een recessie komt. Dus wat is het verband?

WESSEL: Nou, wat – waarom hebben we inflatie? Welnu, de belangrijkste reden dat we inflatie hebben, is dat de vraag in de economie sneller stijgt dan het vermogen van de economie om goederen en diensten en arbeiders te leveren. En de Federal Reserve verhoogt nu de rente om lenen duurder te maken om uitgaven te ontmoedigen. Het wil de vraag vertragen. Jay Powell, de Fed-voorzitter, zegt dat hij geen recessie wil, maar hij heeft duidelijk gemaakt dat hij bereid is om er een te nemen als dat nodig is om de inflatie terug te brengen naar zijn doelstelling van 2%. Dus hier is het ding. Hoe sneller de inflatie daalt, om welke reden dan ook – olieprijzen dalen of toeleveringsketens oplossen of wat dan ook – hoe eerder de Fed stopt fulfilled het verhogen van de rentetarieven. Dus een ding om in de gaten te houden, is het tempo van prijsstijgingen. Als de inflatie de komende maanden aanzienlijk daalt, kan de Fed ontspannen, een pauze nemen van het verhogen van de rentetarieven, en dat vermindert het risico dat we in 2023 of 2024 een recessie krijgen.

MARTINEZ: Nog iets anders: in hoeverre bepaalt wat er buiten de VS gebeurt of we ons in een recessie bevinden?

WESSEL: Nou, nogal wat. We consumeren nog steeds het grootste deel van wat we in de VS produceren, en we maken nog steeds het meeste van wat we consumeren. Maar we exporteren wel veel. De vraag uit het buitenland is dus van belang, en vooral de vraag naar Europa neemt sterk af, mede door stijgende energiekosten daar. En natuurlijk hebben Amerikanen minder geld om aan andere dingen uit te geven, omdat de prijs van olie en voedsel de laatste tijd zo sterk is gestegen vanwege de Russische invasie van Oekraïne. En dan is er wat er in China aan de hand is. China is een steeds groter deel van de wereldeconomie, dus de COVID-lockdowns daar – gesloten fabrieken, consumenten die niet gaan winkelen en geen iPhones kopen of wat dan ook – hebben invloed op de Amerikaanse economie. Dus als de Amerikaanse economie begint te verzwakken omdat de Fed de rente verhoogt en consumenten minder uitgeven, dan kan de daling van de buitenlandse vraag dat nog erger maken.

MARTINEZ: Dat is David Wessel van het Brookings Instituut. Davy, bedankt voor de info.

WESSEL: Graag gedaan.

Copyright © 2022 NPR. Alle rechten voorbehouden. Bezoek onze web site met gebruiksvoorwaarden en toestemmingspagina’s op www.npr.org voor meer informatie.

NPR-transcripties worden op een spoeddeadline gemaakt door een NPR-aannemer. Deze tekst is mogelijk nog niet in zijn definitieve vorm en kan in de toekomst worden bijgewerkt of herzien. Nauwkeurigheid en beschikbaarheid kunnen variëren. Het gezaghebbende verslag van de programmering van NPR is het audioverslag.

Next Post

De Tijd: 'Decentraler internet komt er, maar moet eerst door fase van desillusie'

Ik heb kennis mogen maken fulfilled De Tijd’s Roland Legrand terwijl in Brussel, België. Het was een ongelooflijk gesprek waarvan ik zeker weet dat het tot een reeks artikelen experienced kunnen leiden. Bedankt voor de eer, Roland. Bron: De Tijd De antropoloog en futurist van de digitale wereld Brian Solis […]
De Tijd: 'Decentraler internet komt er, maar moet eerst door fase van desillusie'
marketblogs.nl WordPress Theme: Seek by ThemeInWP