De Tijd: ‘Decentraler internet komt er, maar moet eerst door fase van desillusie’

Nicole Smith

Ik heb kennis mogen maken fulfilled De Tijd’s Roland Legrand terwijl in Brussel, België. Het was een ongelooflijk gesprek waarvan ik zeker weet dat het tot een reeks artikelen experienced kunnen leiden. Bedankt voor de eer, Roland.

Bron: De Tijd

De antropoloog en futurist van de digitale wereld Brian Solis is leuk above het world-wide-web te hervormen, decentraler en de gebruikers meer macht te geven. Hij noemt wel dat dat internet3 door een ‘vallei van eerst moet.

Het world-wide-web is in een derde, website3, een beweging die tussen teenager decentralisering op het world-wide-web meer controle about hun gegevens en te geven. De blockchain speelt een belangrijke rol, de technologie speelt een belangrijke rol in een digitaal register.

Het is een antwoord op world-wide-web 2., het internet van de sociale media en de grote internetbedrijven die grote hoeveelheden data above hun gebruikers verzamelen en controleren. Bij de opkomst daarvan was de belofte dat iedereen zich uiten op het internet. Solis was toen uitgesproken positief, maar die inschatting is veranderd. ‘Ik geloofde dat world wide web 2. informatie zou democratiseren en dat iedereen een stem zou geven, zegt antropoloog en futurist Brian Solis, die World-wide Innovation Evangelist is bij het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce.

‘De goede kant van de sociale media is dat het ons inderdaad een stem gaf, maar dat is meteen ook de slechte kant. Het bevat ook tot het zaaien van verdeeldheid. Ik experienced niet verwacht dat de samenleving zo kwetsbaar was voor manipulatie en desinformatie’, zegt Solis.

De sociale media werken elke verslaving in de hand doorway je op basis van het aantal likes en volgers aan te zetten meer te doen op hun web-sites en apps. Dat is een ongezonde verhouding met technologie en geeft een verkeerd beeld van wat de betekenis van het leven is. Niemand hoort graag dat hij bezet is, maar we moeten veel meer doen aan het probleem en daarbij hebben we hulp nodig van onze regering’, zegt Solis

Beloftes

Web3 moet daar een alternatief voor vormen. ‘De belofte van internet3 is dat jij de controle krijgt about je gegevens en hoe die worden gebruikt, in de plaats van die gegevens in handen van enkele grote bedrijven zijn die al die informatie controleren’, zegt Solis. Maar, zo vervolgt hij onmiddellijk, ‘dat is de belofte, we zien het nog niet.’

Op dit moment valt een grote ongelijkheid op in het web3-systeem, merkt Solis op. 80 procent van de marktwaarde van non-fungible tokens (NFT’s) is gebaseerd op 9 procent van de accounts. Zo’n tokens zijn eigendomsbewijzen op een blockchain van digitale objecten en groeiden vorig jaar uit tot een ware buzz. Ook bij de productie van cryptomunten valt die sterke bezitsconcentratie op. ,1 procent van de bitcoin-ontginners is goed voor de helft van de ‘productie’ van de munt.

‘Daarnaast is het heel moeilijk om internet3 te beginnen gebruiken’, zegt de futurist. Je moet een digitale portefeuille hebben, cryptomunten zoals bitcoin of ethereum kopen om daar vervolgens een NFT mee aan te schaffen en vervolgens moet die NFT veilig worden opgeslagen. We kunnen klagen above de klassieke banken, maar zij bieden wel een betrouwbare ervaring. De gebruikservaring van internet3 zal verbeteren, maar is momenteel een grote hinderpaal.’

Bijna staan ​​de cryptomunten onder druk, achieved verschillende munten die sinds start off dit jaar minder waard werden (in greenback). Volgens de Amerikaanse durfondernemer Kevin Rose zal projecten ontmoedigen die enkel gericht zijn op geld verdienen.

‘Rose is gefocust op de onderbouw3 die ons van gewone web tot maakt’, zegt Solis. De antropoloog haalt er de hype-cycle van het onderzoeksbedrijf Gartner bij die geavanceerde hoe een technologie van een piek van digitale verwachtingen afdaalt naar de ‘vallei van de desillusie’ om vervolgens een helling van inzicht op te om uiteindelijk te belanden bij een productief gebruik.

desillusie

Voor world wide web3 denkt Solis ‘dat we aan het start out staan ​​van de tocht naar de vallei van de desillusie. Crashes, het wegvallen van vertrouwen en oplichting kunnen daar deel van de basis’. Maar uiteindelijk zullen er nuttige projecten in de kijker komen en zullen die betere gebruikservaring bieden. ‘We gaan dat niet morgen van volgend jaar zien, maar wel de vijf jaar. Het zal leiden tot ervaringen die we ons nog niet kunnen voorstellen.’

Mensen begrijpen al dat er een zeker waarde verbonden is aan cryptomunten en dat je NFT kunt gebruiken, maar daaruit weten ze niet wat het belang is van een digitale portefeuille om je eigen gegevens te beheren. Bij die gegevens kunnen ook je sociale zitten, een geheel nieuw gegeven zijn. Aan het snappen en gebruiken van web3 zijn satisfied andere woorden wat bewerkt verbonden. Ondernemers, gebruikers en politici kunnen werken om de nieuwe mogelijkheden te benutten en de kwalen van world wide web 2. te bestrijden.

De essentie

Brian Solis is een digitaal antropoloog en futurist. Hij noemt voor de ongezonde invloed die sociale media hebben op gebruikers.

Internet3 kan die gebruikers tot belanghebbenden maken en de controle teruggeven over hun gegevens, maar die beloftes zijn nog niet ingelost.

Web3 gaat de tijd doorway een fase van ontgoocheling, de ‘vallei van de deillusie’, maar de komende vijf jaar komen er nuttige toepassingen en nieuwe mogelijkheden, zegt.

Next Post

Prime Day heeft niets op deze deal voor een gerenoveerde HP EliteBook

Openbaarmaking: ons doel is om producten en diensten aan te bieden waarvan we denken dat u deze interessant en nuttig zult vinden. Als je ze koopt, kan Entrepreneur een klein deel van de opbrengst van de verkoop krijgen van onze handelspartners. In de wereld van werken op afstand wilt u […]
Prime Day heeft niets op deze deal voor een gerenoveerde HP EliteBook