BEIS luidt alarmbellen over het ‘vreselijke’ klimaatvoortgangsrapport van het VK

Nicole Smith

BEIS heeft alarmbellen geslagen in excess of een belangrijk rapport over de voortgang van de regering tot netto nul, en beschouwt het als “nauwelijks” en “catastrofaal voor het land en de planeet” als er niets aan wordt gedaan.

Het laatste rapport van de onafhankelijke Weather Modify Committee (CCC) onthulde dat de huidige strategie van Downing Street de komende drie decennia niet zal leiden tot een netto nul-uitstoot van koolstof.

Darren Jones, voorzitter van Small business, Electricity and Industrial Tactic, zei dat het rapport “vernietigend” is over het nakomen van toezeggingen.

Hij suggereerde dat het rapport een “waarschuwing tegen zelfgenoegzaamheid” is.

Hij benadrukte met title de gegevens more than het gebrek aan isolatie in de Britse woningvoorraad, evenals het ontbreken van coherente strategieën om de huizen van mensen koolstofarm te maken.

Het rapport onthulde een “schokkende leemte in het beleid” voor beter geïsoleerde huizen, daarbij verwijzend naar eerdere beloften van aanzienlijke overheidsuitgaven en een toewijding aan nieuw beleid vorig jaar – maar geen van beide gebeurde.

Het rapport zei: “Gezien de stijgende energierekeningen, is er een schokkende leemte in het beleid voor beter geïsoleerde huizen. De regering beloofde aanzienlijke overheidsuitgaven in 2019 en beloofde vorig jaar nieuw beleid, geen van beide is nog gebeurd. Het VK heeft nog steeds enkele van de meest lekkende huizen in Europa en isolatie-installaties blijven op een dieptepunt.”

Het merkte op dat de gemiddelde jaarlijkse energierekening voor Britse huishoudens ongeveer £ 40 hoger is dan wanneer de isolatiegraad van vóór 2012 het afgelopen decennium zou zijn doorgegaan.

Jones legde uit dat zijn eigen commissie vraagtekens zette bij het gebrek aan isolatie in Britse huizen, evenals bij het ontbreken van coherente strategieën om de warmte in huizen koolstofarm te maken.

Hij zei: “Een mislukte regeling om isolatie te stimuleren moet nog worden vervangen en ondanks het feit dat we om een ​​update hebben verzocht, hebben we tijdens onze sessie van dinsdag geen garanties gehoord van de Company Secretary dat een nieuwe regeling binnenkort zal worden aangekondigd en naar behoren zal worden gefinancierd.”

Ondertussen meldde de CCC enige vooruitgang bij het terugdringen van de Britse emissies in de afgelopen decennia, die nu bijna de helft (47 procent) zijn van het niveau van 1990, maar dat de regering verder moest gaan om de emissies te minimaliseren.

Terwijl de CCC de regering toejuicht voor het stellen van ambitieuze doelen in haar 600 pagina’s tellende beoordeling, zei het dat er weinig bewijs was van levering in strijd met de hoofddoelen, en waarschuwde dat de kans op onderlevering groot was.

Het rapport zei: “Verdere vooruitgang moet worden geleid door overheidsbeleid satisfied duidelijke richting, geloofwaardige uitvoeringsmechanismen en geschikte prikkels om actie van de particuliere sector vorm te geven. In geen enkele sector van de economie is dit nog compleet.”

In totaal doet het rapport meer dan 300 aanbevelingen voor het invullen van beleid voor het komende jaar, wat de omvang van de taak weerspiegelt.

Het beschreef de strategie van de regering als een hogedraadbenadering van netto nul, en dat, wil de Britse klimaatleiding effectief zijn, de wereld vertrouwen moet hebben in het land dat we zijn beloften nakomen en een duidelijk programma hebben om zijn verplichtingen na te komen.

CCC-voorzitter, Lord Deben, zei: “Het VK is een kampioen in het stellen van nieuwe klimaatdoelen, nu moeten we de wereldtop zijn om ze te behalen. Te midden van een crisis in de kosten van levensonderhoud schreeuwt het land om een ​​einde te maken aan zijn afhankelijkheid van dure fossiele brandstoffen.”

Next Post

Tesla ontslaat ongeveer 200 stuurautomaatmedewerkers, de meeste per uur

(Bloomberg) — Tesla Inc. ontsloeg honderden werknemers van zijn Autopilot-crew toen de fabrikant van elektrische voertuigen een fabriek in Californië sloot, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. Meest gelezen van Bloomberg Verrassend genoeg waren de meeste van degenen die werden ontslagen werknemers for every uur, zeiden de mensen, […]
Tesla ontslaat ongeveer 200 stuurautomaatmedewerkers, de meeste per uur