Als je productief wilt zijn en onderbrekingen wilt vermijden, moet je eerst deze brutale waarheid accepteren

Nicole Smith

Je hebt een hekel aan onderbrekingen, vooral als je je probeert te concentreren op het voltooien van een complexe taak die aanhoudende aandacht vereist. Er zijn maar weinig dingen die u ergeren dan wanneer er iets op u afkomt en uw concentratie verbreekt op het second dat u echte vooruitgang begint te boeken. Je hebt misschien gesnapt naar degene die je heeft onderbroken – ik weet dat ik dat heb gedaan. Maar als u wilt voorkomen dat onderbrekingen uw werkstroom verstoren, moet u eerst deze meedogenloze waarheid accepteren: voor de meesten van ons zijn de meest destructieve onderbrekingen die we toestaan, of zelfs zelf creëren.

Een paar weken geleden besloot ik een vrijdag te blokkeren om me voor te bereiden op een internationale reis en spreekbeurt. Terwijl ik bezig was satisfied het werk dat ik moest doen, hoorde ik het onmiskenbare geluid van een melding die van mijn desktopcomputer kwam. Ik merkte dat ik ongeveer tien seconden verlamd was, terwijl ik voor de deur van mijn thuiskantoor stond. Ik wist heel goed dat het de juiste keuze zou zijn om de taak waar ik mee bezig was af te maken en mijn melding later on te controleren, internet zoals ik wist dat al mijn dringende werk achter de rug was en dat wat het ook was zeker een uur kon wachten totdat ik er aan toe kwam.

Als iemand die veel van haar tijd besteedt aan het schrijven around productiviteit, wist ik hoe krankzinnig het was om halverwege te stoppen satisfied wat ik aan het doen was en die melding te gaan lezen. En toch kon ik het niet helpen – dat is precies wat ik deed. Feit is dat als het op onderbrekingen aankomt, ik mijn eigen ergste vijand ben, ook al zou ik beter moeten weten. Ik durf te wedden dat jij dat ook bent.

Het is heel, heel moeilijk om de gewoonte van zelfonderbreking te doorbreken. Hier zijn enkele tactieken die kunnen helpen.

1. Technologie brengt onderbrekingen met zich mee. Gebruik het om ze in plaats daarvan te beperken.

Toen ik die dag opstond van mijn bureau, zou het zo eenvoudig zijn geweest om de mute-toets op mijn toetsenbord in te drukken en de stroom van belgeluiden en andere geluiden te stoppen die inkomende berichten signaleren op de verschillende platforms die mensen gebruiken om me te bereiken. Ik experienced Emphasis Assist kunnen inschakelen om de meeste meldingen te dempen en mijn smartphone op Niet storen kunnen zetten. Elk van deze stappen zou de verleiding hebben weggenomen om mezelf te onderbreken en dat bericht te gaan lezen.

Natuurlijk zijn er dingen als echte noodsituaties. Als u bijvoorbeeld een leerplichtig sort heeft, wilt u dat de university u direct kan bereiken. Maar je kunt technologie gebruiken om een ​​speciaal meldingsgeluid of een andere waarschuwing in te stellen voor die paar echt urgente berichten, zodat je de relaxation veilig kunt negeren totdat je klaar bent om ze te lezen.

2. Wacht tien seconden.

Wanneer u een melding krijgt, kan uw automatische reactie zijn om te onderbreken wat u aan het doen bent en ernaar te kijken. Probeer die automatische pilootreactie te doorbreken door te stoppen, je telefoon of ander apparaat neer te leggen en tien seconden af ​​te tellen.

Nadat de tien seconden voorbij zijn, haal diep adem en stel jezelf deze vraag: “Waarom nu?” U zult hoogstwaarschijnlijk binnen de komende 30 tot 45 minuten een natuurlijk breekpunt in uw taak bereiken. Heeft de melding die je hebt gekregen nu echt je aandacht nodig en niet in excess of 45 minuten? Wat zouden de gevolgen zijn als je die paar minuten wacht terwijl je klaar bent satisfied waar je je op probeert te concentreren? En wat zouden de gevolgen zijn als je je huidige taak niet afmaakt, of niet goed doet, vanwege te veel zelfonderbrekingen?

3. System werkblokken van tijd en pauzes in.

Ik ben een lover van de Pomodoro-techniek, die 25 minuten werktijd vereist, gevolgd door vijf minuten pauze. Dat is heel logisch, aangezien onderzoek suggereert dat de meeste volwassenen dat kunnen aandacht vasthouden voor ongeveer 20 minuten for every keer. Voor mij is het mooie van deze aanpak dat als ik bijvoorbeeld halverwege een werksessie van 25 minuten ben en ik een brandend verlangen voel om mijn e-mail te checken, ik mezelf er vaak toe kan overhalen om 12 1/2 minuut te wachten tot de volgende officiële pauze. De ergste onderbrekingen zijn degene die we onszelf opleggen, en het gebruik van een systeem als dit kan je helpen om die zelfonderbrekingen te degraderen naar pauzes wanneer ze minder schadelijk zijn.

4. Staar uit het raam (en leg je telefoon aan de andere kant van de kamer).

Terwijl je aan het werk bent, zal je aandacht onvermijdelijk afdwalen – dat is precies de manier waarop het menselijk brein werkt. Er ontstaan ​​echter problemen wanneer je hersenen op zoek gaan naar afleiding en terechtkomen op iets dat echt boeiend is, zoals je Fb-feed of je favoriete spel.

Dus geef het niet iets dat te dwingend is om op te glommen. Leg je smartphone ergens aan de andere kant van de kamer waar je moet staan ​​en ernaartoe moet lopen als je social media-applications of andere mobiele applications wilt gebruiken. Sluit uw favoriete afleidende internet sites uit. Volgens neurowetenschapper Josh Davis is het beste wat je kunt doen als je geest wil dwalen, gewoon uit het raam staren. Dat kan voor een tijdelijke afleiding zorgen, maar niet erg verleidelijk, zodat je hersenen snel genoeg weer op natuurlijke wijze weer aan het werk gaan. Als je werkplek geen raam heeft, hold dan een favoriete poster of foto aan de muur om een ​​soortgelijk impact te creëren.

5. Vraag jezelf af hoe de onderbreking je van dienst is.

U weet waarschijnlijk inmiddels dat multitasken slecht is voor uw productiviteit en uw hersengezondheid. En toch wed ik dat je nog steeds in de verleiding komt om het te doen, vooral tijdens die eindeloze vergaderingen. Waarom is multitasken zo aantrekkelijk? Omdat je hersenen genieten van de constante afleiding van het overschakelen van de ene taak naar de andere. Dat maakt sommige soorten onderbrekingen, zoals notificaties, ook prettig. Tegelijkertijd kan het u een belangrijk gevoel geven om te denken dat uw mening of uw antwoord op een brandende vraag nu absoluut nodig is! Geen wonder dat meldingen zo moeilijk te negeren zijn, zelfs als je heel goed weet dat het tijdelijk negeren ervan beter is voor je productiviteit en dat er echt niets is dat niet kan wachten.

Er is een groeiend publiek van Inc.com-lezers die dagelijks een sms van mij ontvangen met een zelfzorg- of motiverende micro-uitdaging of idea. (Geïnteresseerd om mee te doen? Hier is meer informatie en een uitnodiging voor een verlengde gratis proefperiode.) De meesten zijn ondernemers of bedrijfsleiders en toen ik hen onlangs naar zelfonderbreking vroeg, namen tientallen make contact with achieved hen op om te zeggen dat ze dit ook bij zichzelf doen. Dus als je, zoals ik, worstelt achieved dit probleem, ben je niet de enige. Zelfonderbreking is een gewoonte die moeilijk te doorbreken is, maar met een paar kleine veranderingen kun je de effecten ervan verminderen.

De meningen die hier worden geuit door columnisten van Inc.com zijn van henzelf, niet van Inc.com.

Next Post

De stijgende waarde van personalisatie voor merken, adverteerders zoeken meer CMO's en de nieuwe rollenfuncties van Instagram

B2B-klantreizen die beginnen op beoordelingssites zijn aanzienlijk korterB2B-aankooptrajecten duren gemiddeld 192 dagen, en dalen fulfilled 63 procent wanneer een koper voor het eerst call maakt met een beoordelingswebsite, terwijl het koopproces aanzienlijk langer is dan gemiddeld wanneer initial-contact-kanalen sociale of betaalde media zijn – drie van de verschillende bevindingen die […]
2022July 8 MediaPost Chart